Danskerne bakker op om fremrykning af kommunale byggerier

69 pct. af danskerne mener, at kommunerne i højere grad bør investere i fx renovering af børnehaver og skoler, eller ny asfalt på vejene, nu hvor dele af det offentlige Danmark er lukket. Hver fjerde mener, at kommunerne i meget højere grad bør investere under coronakrisen. Det viser en ny spørgeundersøgelse, som analysebureauet Opeepl Denmark har foretaget for Dansk Byggeri. – Det kommunale anlægsloft er fjernet for i år. Nu er det op til landets 98 kommuner at fremrykke byggeprojekter og vurdere, hvor det er fornuftigt fx at renovere, nu hvor skolen, børnehaven eller rådhuset alligevel står tomt, siger erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri Torben Liborius.

- - Licitationen side 7 (070420), mestertidende.dk, localeyes.dk, fredericiaavisen.dk, ops-indsigt.dk (060420).

Offensiv efter-corona strategi fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri har præsenteret et katalog med 12 konkrete forslag til at stimulere aktiviteten i bygge- og anlægssektoren her og nu - og i resten af 2020 og ind i 2021. Blandt forslagene er ikke overraskende energi- og klimarenovering af offentlige bygninger. - Vi vil lave noget, der alligevel skulle laves. Der har vi blandt andet sat fokus på nogle af de planer, der er lavet i forhold til den grønne omstilling. Frem for alt skal der sættes gang i nogle af de ting, der ligger lige for. Det er eksempelvis forbedringer og energieffektviseringer i de kommunale og statslige bygninger, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen til BygTek.

- - bygtek.dk (060420).

Renoveringer skal bære byggeriet gennem krisen

En ny undersøgelse fra Renovering på Dagsordenen og Rådet for Grøn Omstilling melder om sundhedsskadelige forhold i landets skoler og institutioner. Ligesom Dansk Byggeri peger på 72.000 plukkeklare ældre almene boliger, der kan agere fronttropper i kampen for at holde hånden under beskæftigelsen. - Lad os sætte dem i gang i en lind strøm og holde en jævn produktion, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen, der også påpeger, at det største antal aflysninger af renoveringsopgaver lige nu er hos de private.

- - Licitationen side 1 & 4-5 (070420).

Det kán lade sig gøre at minimere smitterisikoen på byggepladsen og ved håndværksarbejde

Alle skal være på vagt og følge de sundhedsfaglige råd. Gør de det, er der ingen grund til at være bange for at gå på arbejde på en byggeplads, eller at bestille en håndværker. Sådan lyder meldingen fra Dansk Byggeri. - I Branchefællesskabet for Bygge & Anlæg har vi netop lavet et nyt faktaark, hvor der står, hvordan man forebygger smitte med coronavirus i private hjem. Hvis man følger anbefalingerne i faktaarket og fra myndighederne, ser jeg ingen grund til, at man skal aflyse sine bygge- eller renoveringsopgaver, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri.

- - mestertidende.dk, localeyes.dk (070420).

Fusionsplaner fortsætter

Coronakrisen har for nuværende ikke sat en stopper for Dansk Byggeri og Dansk Industris fusionsplaner. Det fortæller underdirektør i Dansk Byggeri, Inger Petersen Thalund. - Planerne fortsætter uændret. Fusionen skal vedtages af Dansk Byggeris repræsentantskab, og det er fortsat planen, at afstemningen skal foretages den 9. juni som tidligere meddelt, siger hun. (Afstemningen vil naturligvis blive gennemført efter sundhedsmyndighedernes anvisninger).

- - Licitationen side 6 (070420).

Dansk Byggeri: Salg af sommerhuse kan blive hårdere ramt end det øvrige boligmarked

Med den nuværende coronakrise går sommerhusmarkedet en usikker fremtid i møde, vurderer Dansk Byggeri. - Når det gælder salg af sommerhuse, kan coronapandemien betyde, at der bliver lagt en dæmper på handelsaktiviteten, ligesom vi ser på det ordinære boligmarked. Salget af sommerhuse risikerer faktisk at blive ramt hårdere end det øvrige boligmarked, fordi sommerhuse er et luksusgode, som man typisk sparer på, hvis privatøkonomien bliver ramt, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri Jacob Hangaard.

- - Bornholms Tidende side 4, tv2fyn.dk, tv2east.dk, tidende.dk, syddjurs.lokalavisen.dk (060420).

Corona-investeringer: Erhvervsorganisationer og IDA vil skabe titusindvis af job

Dansk Industri, Dansk Byggeri og IDA er klar med idekataloger, der samlet set kan skabe 50.000 arbejdspladser og vækst i slipstrømmen af coronakrisens hærgen i verdensøkonomien. Fælles for ideerne fra de tre organisationer er, at klima og grøn omstilling spiller en stor rolle som vækstskaber. Hos Dansk Byggeri fremhæver man, at det er vigtigt at investere ikke bare "klogt", men også "grønt", og DI ønsker at få Danmark "bragt tilbage til grøn vækst."

- - ing.dk (060420).

At fjerne asbest her og nu kan gøre mere skade end gavn

I Dansk Byggeri tror man ikke på ideen fra BAT-kartellet om et asbestfrit Danmark om 20-30 år. At fjerne materialet kan her og nu gøre mere skade end gavn, lyder det fra arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen. - Vi ved, at man frigiver mere asbest, når man fjerner det, og i mange tilfælde kan det være bedre, at asbesten bliver i huset. Så jeg tror ikke, det rigtige at gøre er at lave regler om, at al asbest skal fjernes, siger Mette Møller Nielsen.

- - Licitationen side 8, licitationen.dk (070420).

Byggeriet så sorte skyer før corona

Danmarks Statistik har offentliggjort konjunkturbarometer for marts, og det ser ikke godt ud for byggeriet. Man skal holde skarpt øje med datoen den 11. marts. Her lukkede statsministeren landet ned, og coronakrisen ramte landet. – Men det er interessant, at lige før krisen for alvor ramte dansk økonomi, var der i begyndelsen af marts tre aktuelle udfordringer for byggeriet, der var præcis lige store: 20 pct. af virksomhederne manglede efterspørgsel, 20 pct. manglede arbejdskraft og hele 20 pct. blev også begrænset i produktionen på grund af følgevirkningerne af vandmasserne i den våde vinter, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

- - elfokus.dk (060420).

Det vestjyske sommerhusmarked går usikker fremtid i møde

Der var godt gang i sommerhussalget i Vestjylland sidste år, hvor 881 sommerhuse skiftede hænder. Det er en stigning på 21 pct. sammenlignet med 2018, og 124 pct. flere end i 2014. Det viser en analyse fra Dansk Byggeri, der bygger på de seneste tal fra Finans Danmark. - Bedre vilkår for at låne penge, stigende friværdier i egen bolig og en samfundsøkonomi i god form frem til starten af 2020 er noget af det, der har været med til at skubbe sommerhussalget i vejret. Men coronapandemien kan også betyde, at der bliver lagt en dæmper på handelsaktiviteten, ligesom vi ser på det ordinære boligmarked., siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri Jacob Hangaard.

- - tv2nord.dk, tv2bornholm.dk, jv.dk, jammerbugtposten.dk, norddjurs.lokalavisen.dk, localeyes.dk (060420), JydskeVestkysten side 2, JydskeVestkysten Aabenraa side 2, JydskeVestkysten Esbjerg side 2, JydskeVestkysten Haderslev side 2, JydskeVestkysten Kolding side 2, JydskeVestkysten Billund side 2, JydskeVestkysten Varde side 2, JydskeVestkysten Sønderborg side 2, JydskeVestkysten Tønder side 2, JydskeVestkysten Vejen side 2 (070420).

Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster får ny regionskonsulent

De 1.050 lokale bygge- og anlægsvirksomheder i Region Sjælland har fået ny regionskonsulent. Fremover vil det være Anders Hjorth Jensen, som virksomhederne skal henvende sig til, og som kommuner, erhvervsråd og uddannelsessteder skal samarbejde med. - Jeg ser frem til at møde både de lokale virksomheder og de mange aktører i kommunerne, på erhvervsskolerne, i folkeskolerne, erhvervsrådene og mange andre, der hver dag gør en stor indsats i forhold til blandt andet at gøre Sjælland og Lolland-Falster til et godt sted at drive virksomhed, siger den nye regionskonsulent for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster Anders Hjorth Jensen.

- - Licitationen side 10, Frederiksborg Amts Avis side 10, mestertidende.dk (070420), dagensbyggeri.dk, localeyes.dk (060420).

Online-ja til kæmpeinvestering: Byrådet fremrykker projekter for 165 millioner

Mandag var der online-byrådsmøde i Fredericia. Der var enighed om at investere 165 millioner på anlægsbudgettet. De finansieres via et lån over 25 år. En konkret oversigt over projekter kommer i april. Borgmester Jacob Bjerregaard (S) understregede til mødet, at Dansk Byggeri blandt andet har efterspurgt offentlige investeringer.

- - jv.dk, frdb.dk (070420), vejleamtsfolkeblad.dk (060420).

Gentofte klar til at sætte gang i byggeriet

Gentofte Kommune har fremrykket betalinger for ca. 110 mio. kr. til kommunens leverandører, hvor regningerne altså er blevet betalt hurtigere end normalt. Mads Raaschou, formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, har allerede været ude at takke kommunerne i hovedstadsområdet for hurtig handling. - Jo flere arbejdspladser, vi kan redde, jo hurtigere kan vi komme op i gear på den anden side af coronakrisen og minimere tabene, skriver han i et debatindlæg.

- - sn.dk (060420).

FSB sætter fart på 16 byggesager

Den almene boligorganisation FSB, der har ca. 13.000 familie-, ungdoms- og ældreboliger i hovedstadsområdet, sætter nu 16 byggesager i gang før tid. Det sker for at hjælpe bygge- og anlægsbranchen igennem coronakrisen, der ifølge en undersøgelse fra Dansk Byggeri kan medføre, at 16.400 ansatte i branchen bliver hjemsendt eller afskediget i første halvdel af 2020, hvis nedlukningen af Danmark fortsætter.

- - ejendomswatch.dk, bygtek.dk (060420).

Aalborg Portland opruster med livscyklus- og klimaspecialist

Nu melder Ålborg Portland, at klimaindsatsen hos Aalborg Portland styrkes med en ny specialist i livscyklusanalyse, der skal bidrage med dokumentation til byggeriets grønne omstilling. Den øgede fokus på byggematerialers miljøbelastning har også bevirket, at brancheforeningen Dansk Beton i Dansk Byggeri som de første i Danmark er på vej med et nyt softwareværktøj, der på baggrund af en såkaldt Life Cycle Assessment model vil kunne måle det konkrete miljøaftryk for hvert enkelt betonprodukt.

- - Mandag Morgen News side 4 (060420).

Her er de ting, som er vedtaget i starten af april. Hold dig opdateret på virksomhedsguiden.dk og se, hvad du allerede kan søge nu.

For mange håndværkere er det business as usual: Byggepladserne har åbent og der er stadig vandrør, som springer, og eltavler, der skal skiftes. Andre håndværkere har oplevet en hård opbremsning. En tredjedel af de private, der har planlagt at hyre en håndværker nu, har udskudt opgaven på grund af corona-krisen, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri. På virksomhedsguiden.dk kan du derfor få information om, hvilke tiltag, som for eksempel lønkompensation, som du kan benytte dig af til at komme igennem krisen.

- - ao.dk (070420). / KFR
Loading...
Scroll til top af siden