Replik: Fremrykkede renoveringer er på ingen måde oversolgt

I stedet for at kritisere 453 fremrykkede renoveringsprojekter i almene boliger for ikke at være grønne nok i sig selv, sådan som blandt andet Kraka og Cevea gør, skulle man i stedet løfte blikket og se på, hvad de langsigtede, grønne effekter af dem bliver, mener blandt andet Dansk Byggeri. En meget stor del af de fremrykkede renoveringer i almene boliger er reparation eller udskiftning af bygningernes klimaskærm, dvs tage, ydervægge og nye vinduer, som har betydelige energibesparende effekter. Hvor grønt ville det have været ikke at fremrykke de 18,4 milliarder, kan man jo også spørge om. Vi skal passe på, at det bedste ikke bliver det godes værste fjende, skriver direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, sekretariatsleder i BAT-Kartellet Gunde Odgaard, adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder Lene Espersen og adm. direktør i BL Danmarks Almene Boliger Bent Madsen.

- - altinget.dk (070520).

Danske Arkitektvirksomheder advarer mod at låse almene renoveringsmilliarder i rammeaftaler

Danske Arkitektvirksomheder er bekymret for, at udbudte opgaver monopoliseres, når køen af renoveringsprojekter i Landsbyggefonden frigives. Landets næststørste boligorganisation, FSB, og landets største boligadministrator, KAB, bekræfter nemlig, at en del af de renoveringsprojekter, som de nu får penge til fra Landsbyggefonden, vil ryge direkte ind i deres strategiske partnerskaber. Dansk Byggeris erhvervspolitiske direktør, Torben Liborius, deler ikke deres bekymring: - Jeg tror, at det vil vise sig, at der med de mange milliarder, der nu er blevet frigivet, vil være så mange opgaver, at de entreprenører, der indgår i de strategiske partnerskaber, får brug for en masse nye underentreprenører, siger han.

- - politikenbyrum.dk (070520).

Cheføkonomer ærgrer sig over nye konkurstal fra Danmarks Statistik: »Det er ikke et tal, som man kan bruge til en pind«

Danmarks Statistik har offentliggjort nye tal for antallet af konkurser i april. Konkurstallene er dog behæftet med usikkerhed, og det ærgrer flere økonomer. Det skyldes, at Sø- og Handelsretten og Skifteretterne var i nøddrift fra 12. marts til 26. april. Hos Dansk Byggeri er cheføkonom Bo Sandberg ikke helt begejstret for de nye tal. - Det er dog ikke helt fair at kritisere retssystemet eller Danmarks Statistik for en endnu ikke retvisende konkursstatistik, når der har været tale om en force majeure- situation, siger Bo Sandberg. - Den virkelige verden venter dog desværre ikke på Sø- og Handelsretten, og der har også i april været flere markante konkurser, blandt andet Arnold Busck, tilføjer han.

- - b.dk (060520).

Klar med ekstra 3,6 milliarder kroner til anlæg

Kommunerne har udnyttet chancen til at planlægge og sætte gang i byggeriet under coronakrisen. Det er sød musik i ørerne på erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri Torben Liborius. Han har først og fremmest én opfordring til kommunerne: - Sæt tingene i gang så hurtigt som overhovedet muligt. Man må ikke stirre sig blind på de større projekter, hvis man har nogle mindre, man umiddelbart kan få i gang. Der er brug for begge dele, siger han.

- - Danske Kommuner side 12 (070520).

Byggesagstider er urimeligt lange

24. februar 2020 kunne Folketidende fortælle, at den gennemsnitlige byggesagstid i Guldborgsund Kommune fra 2018 til 2019 ifølge Dansk Byggeri var steget fra 37 dage til 68 dage, hvilket fik formanden for Dansk Byggeri på Sjælland og Lolland-Falster, Jesper Toftebjerg Andersen, til at rette kritik af de generelt lange sagsbehandlingstider. - Ventetider på mellem næsten to og tre måneder er simpelthen ikke godt nok. Ligesom alle andre virksomheder, så skal kommunerne også kunne klare en stigende efterspørgsel, lød det fra Jesper Toftebjerg Andersen.​​

- - Lolland-Falsters Folketidende sektion 2 side 6 (060520).

Politikere: Byggesagstider nu på fornuftigt niveau

Formanden for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune, Peter Bring-Larsen (G) kan ikke genkende det generelle billede af, at kommunen på nuværende tidspunkt har for lange sagsbehandlingstider. - Vores tal for den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på alle typer byggesager var i 1. kvartal 2019 på 24 dage. I samme periode i år var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid 14,5 dage, oplyser han, og kan derfor ikke genkende de gennemsnitlige sagsbehandlingstider, som Dansk Byggeri bragte frem i Folketidende i februar.

- - Lolland-Falsters Folketidende sektion 2 side 7 (060520).

Tunnelen giver arbejdspladser på et godt tidspunkt

Ved årsskiftet kommer der endelig gang i det længe ventede byggeri af Femerntunnelen. Det vil give arbejdspladser og vækst både på Lolland-Falster og i resten Danmark på et tidspunkt, hvor Corona og økonomisk krise stadig vil præge Danmark, mener Dansk Byggeri. - At anlægsarbejdet først for alvor starter til næste år og i 2020'erne kan sammen med forhåbentlig andre projekter være med til at holde hånden under anlægsbranchen, som især på det statslige område efterhånden er drænet for opgaver, siger branchedirektør i Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri Henrik Friis.

- - Sydfalster Nyt side 12 (060520).

Debat: Kommunale opgaver bliver også til lærepladser

Coronakrisen har mange konsekvenser. En af dem er, at vi ser ind i en fremtid, hvor det bliver sværere for eleverne på erhvervsuddannelserne at få en praktikplads. Lange beslutningsprocesser og sagsbehandlingstid gør, at lærlinge såvel som ansatte i mellemtiden risikerer at stå uden arbejde, og at det næste hold elever får sværere ved at finde en læreplads. Kære kommuner, tak fordi I fremrykker opgaver, men jo hurtigere I kan få opgaverne ud til virksomhederne, jo flere lærepladser og arbejdspladser kan vi redde, skriver formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou.

- - Albertslund Posten side 27 (060520).

Spørgeundersøgelse: Danskerne venter på et større håndværkerfradrag

I en spørgeundersøgelse, som analysebureauet Opeepl Denmark har foretaget for Dansk Byggeri, svarer en tredjedel af danskerne således, at de vil sætte gang i et byggeprojekt, hvis håndværkerfradraget blev gjort mere attraktivt. – Det er et nyttigt redskab til at skrue op og ned for aktiviteten i samfundet, og det vil derfor være oplagt for politikerne at bruge netop håndværkerfradraget til at få gang i hjulene oven på coronakrisen, som tilfældet også var i årene efter finanskrisen, siger cheføkonom i Dansk Byggeri Bo Sandberg.

- - Ekstra Bladet Håndværkeren side 23, Lørdagsavisen Køge side 4, Hvidovre Avis side 4, idenyt.dk (060420).

Debat: Håndværkerfradraget kan redde arbejdspladser

Efter den politiske nedlukning af dele af samfundet er der nu brug for en genstart, der kan sætte gang i hjulene og troen på, at vi kan komme tilbage på det spor, der de sidste mange år har givet os gode tider. En af de ting, som kan give arbejde til de mange små og mellemstore virksomheder, som vi har rigtig mange af på Sjælland og Lolland-Falster, er håndværkerfradraget. En tredjedel af danskerne har ifølge en ny spørgeundersøgelse byggeprojekter i skuffen, som de gerne vil sætte i gang, hvis netop håndværkerfradraget blev mere attraktivt, skriver formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster Jesper Toftebjerg Andersen.

- - Midtsjællands Avis side 3 (060520).

Debat: Sæt fradrag op - det kan redde job

Hjælpepakker kan ikke holde liv i virksomhederne i al evighed, og det er nødvendigt, at vi får sat gang i hjulene igen. Håndværkerfradraget har under den seneste økonomiske krise reddet både arbejdspladser og lærepladser hos mange små og mellemstore virksomheder i Nordjylland. Ved at gøre ordningen endnu mere attraktiv, vil den i endnu større omfang kunne sætte gang i hjulene i både byggeriet, men også alle andre brancher, der leverer alt fra toiletpapir, frokostordninger og byggematerialer til håndværkerne, skriver formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Holm.

- - Vesthimmerlands Avis side 11 (060520).

God start på året for byggeriet

Ifølge Dansk Byggeri polstrer den rekordhøje beskæftigelse statskassen godt til offensive krisetiltag her under coronakrisen. -Sidste måned er i sandhed længe siden, men det danske arbejdsmarked var ellers kommet rigtig godt fra start med 7.500 nye job i årets to første måneder. Dermed var der umiddelbart før coronakrisen 2.806.400 personer med et lønmodtagerjob, hvilket er det højeste antal nogensinde i Danmarkshistorien, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

- - Salling Avis side 11 (060520).

Nyt byggeri skal være grønt byggeri

Der er brug for langt flere energirigtige og bæredygtige løsninger i vores bygninger, hvis Danmark skal være grønnere - og der er brug for langt større opbakning fra byggebranchen, hvis vi skal nå i mål med vores klimaambition. Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen sagde til DR i sommeren 2019, at undersøgelser blandt Dansk Byggeris 6.700 medlemsvirksomheder viser, at 65 pct. er klar til at levere bæredygtige løsninger, hvis kunderne efterspørger det.

- - Ugebladet Vestsjælland side 20 (060520). / KFR
Loading...
Scroll til top af siden