Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

PRESSEN I DAG 19. oktober 2018

Højeste byggebeskæftigelse i næsten ti år

Ifølge Danmarks Statistik har bygge- og anlægsvirksomhederne skabt 1.500 nye job i 3. kvartal sammenlignet med kvartalet før. - Med 173.400 beskæftigede er den kvartalsvise byggebeskæftigelse - populært kaldet byggeriets "kongetal" - nu på det højeste niveau i næsten ti år. Byggeriet er ganske vist præget af store udfordringer med rekruttering af kvalificerede medarbejdere, men på bundlinjen går det fortsat fremad med at skabe nye job, siger cheføkonom i Dansk Byggeri Bo Sandberg.

- dagensbyggeri.dk, danskbyggeri.dk, newsbreak.dk, byensejendom.dk, localeyes.dk, bygtek.dk, building-supply.dk, byggecentrum.dk, mestertidende.dk (161018), licitationen.dk (191018).

Gazelle blev nedlagt af for kraftig vækst

HLS Entreprenørmaskiner fra Rønde måtte for nylig dreje nøglen om til trods for, at de for kun et år siden blev hædret for deres forretnings succes med Dagbladet Børsens Gazellepris. I Dansk Byggeri er man opmærksomme på problemet med vækstvirksomheder, som oplever en presset bundlinje. Analysechef Andreas Fernstrøm forklarer, at man har taget flere initiativer, som skal sikre, at folk i branchen har den fornødne viden, som et barsk marked kræver. -Vi er netop udkommet med en regnskabsanalyse, som kan lære entreprenører at byde på opgaver, der er rigtige for netop deres virksomhed, så man ikke knækker halsen på økonomien, siger han.

- Dagens Byggeri side 4 (191018).

Færre anmeldelser for uautoriseret kloakarbejde

Antallet af anmeldelser af firmaer, som udfører kloakarbejde uden autorisation, var i 2017 markant lavere end få år tilbage. I 2013 modtog Sikkerhedsstyrelsen 94 anmeldelser af kloakvirksomheder uden autorisation, som udførte kloakopgaver, hvor der er krav om autorisation. I 2017 var antallet af anmeldelser faldet til 58. Langt de fleste af sagerne førte til en politianmeldelse. – Det er positivt, at vagtsomme øjne i branchen har gjort en indsats for at melde de virksomheder, der overtræder loven, siger formanden for Kloaksektionen i Dansk Byggeri, Benny Gutfeld.

- Dagens Byggeri side 10 (191018).

Thomas nyder at bo med den rigtige klimaudsigt

Thomas Storm og hans familie har nu boet i Upcycle House i tre gode år. Upcycle House er et forsøg på at vise omverdenen, hvad man formår med en kombination af genbrug og gode ideer med et klimavenligt, billigt byggeri, der har den helt rigtige energiklasse. Netop de tanker er ganske fraværende i regeringens nye klimaplan - hvilket ærgrer hos Dansk Byggeri: - Vores ønske er, at Folketinget fastsætter et mål om at reducere varmeforbruget i de danske bygninger med mindst 30 til 40 pct. i 2050, lyder det fra direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

- dagensbyggeri.dk (181018).

Meldekontorer lukket ned på stribe

De fleste brancheforeninger havde indtil for få år siden meldekontorer, hvor deltagelse i licitationer blev meldt ind. Men i 2009 var det slut. Konkurrencemyndighederne slog til og fik samtlige meldekontorer lukket ned, til stor fortrydelse for foreningerne, fordi de dermed mistede et værktøj til at få et overblik over, hvordan det gik med licitationerne, og den igangværende aktivitet. Blandt meldekontorerne var Betonelement Foreningen.

- licitationen.dk, Licitationen side 9 (191018).

Sag om blokade på forsyningsprojekt ender på justitsministerens bord

BIO4 er Amagerværkets nye kraftværksblok på 12.500 kvm. Byggeriet står færdig i 2020. Men en sag om en blokade foran Hofors BIO4-Projekt på Amagerværket i København er nu endt på justitsminister Søren Papes (K) bord. Blokaden er imidlertid uvarslet og ulovlig, mener Hofor og Dansk Byggeri, der sammen har anmeldt den til politiet. Politikredsen har oplyst, at der indkom skriftlige anmeldelser den 8. maj 2018 fra Hofor og Dansk Byggeri om, at en fysisk blokade fandt sted foran Amagerværket. Politiet ophørte dog med at føre tilsyn, da arbejdstagerne ikke længere blokerede foran Amagerværket, står der i redegørelsen fra justitsministeren.

- licitationen.dk (181018), Licitationen side 5 (191018).

Nye byggeregler for mindre firmaer

Efter en dialog med Dansk Byggeri har Assens Kommune valgt at ændre betingelserne for håndværkeres og entreprenørers garantistillelse i forbindelse med bygge- og anlægsprojekter. Det betyder, at de mindre virksomheder får nemmere ved at byde ind på opgaver. Håndværkere og entreprenører skal stille en bankgaranti for at arbejdet bliver udført, og at kvaliteten af arbejdet er i orden, når de arbejder for Assens Kommune. Tidligere var bagatelgrænsen på 300.000 kr., men byrådet har nu besluttet, at entrepriser under en mio. kr. ikke længere skal stille med økonomisk sikkerhed.

- fyens.dk, Fyens Stiftstidende side 10 (191018).

Debat: Erhvervsvenlighed i Furesøs budget for 2019

Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen, skriver i et debatindlæg, at det går den rigtige retning i Furesø Kommune, når det kommer til erhvervsvenlighed. – Politikerne har igen i år har besluttet at sænke dækningsafgiften, som er en særskat på erhvervsejendomme, i næste års budget. Det er et positivt signal til de lokale virksomheder, at kommunen hvert år gør det lidt billigere at drive virksomhed i kommunen. Det er vi i Dansk Byggeri Nordsjælland meget glade for, skriver han men opfordrer også kommunerne til fuldstændig at afskaffe afgiften.

- Frederiksborg Amts Avis side 14 (191018).

3F og Dansk Byggeri nomineret til eftertragtet byggepris

Fagforeningen 3F og arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri står normalt på hver sin side af bordet, men de formår også at arbejde sammen om en bedre og mere effektiv byggebranche. Nu er samarbejdet Bedre Bundlinje mellem 3F Byggegruppen og Dansk Byggeri nomineret til en af branchens eftertragtede udmærkelser, Procesprisen. Procesprisen gives til initiativer, der går nye veje og løfter produktiviteten i byggeriet, og den uddeles på den internationale konference Building Awards i København.

- fagbladet3f.dk (181018).

Hvem skal have In-situ prisen 2019?

Fabriksbetonforeningen efterlyser byggerier og anlæg til In-situ Prisen. For at blive nomineret til prisen skal byggeriet eller anlægget på spændende vis udnytte potentialet i at støbe beton på stedet. Det er 14 år siden, at Fabriksbetonforeningen i Dansk Byggeri uddelte In-situ Prisen for første gang. Dengang gik prisen til Aros, Aarhus Kunstmuseum. Alle kan indstille kandidater til In-situ Prisen frem til den 1. november 2018.

- dagensbyggeri.dk (181018).

Det grønne strøg er nomineret til en pris

Det grønne strøg i Vallensbæk er en af fem kandidater til årets brolæggerpris, som uddeles den 25. oktober af Brolæggerlauget under Dansk Byggeri. De andre projekter, der konkurrerer om prisen, er Danmarks længste gågade i Esbjerg, Ringsteds klimasikrede torv, Tingbergs præcise og iderige brolægning foran kulturhuset og Grenås nye torv, der er inspireret af lokalhistorien.

- vallensbaek.dk (181018). / HKC"PRESSEN I DAG" er resuméer af dagens aviser, radio og tv. Indholdet er ikke nødvendigvis udtryk for Dansk Byggeris holdning.