Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

PRESSEN I DAG 14. december 2018

Københavnerne trækker fra og løber med de fleste job

Der er fuldt tryk på opsvinget. Men der er kun fire landsdele, som har haft en fremgang på mere end ti pct. Cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg er heller ikke i tvivl om, at det i høj grad er de store byer, som vinder ved opsvinget. - Opsvinget har givet en jobmæssig forskydning østpå i landet. På Sjælland er jobbene blevet endnu mere koncentreret omkring København. Og i Jylland er der også sket en forskydning østpå til Aarhus, det østjyske bybånd og Trekantsområdet, siger han.

- Berlingske Business side 7 (141218) bygtek.dk (131218).

Uenighed om senere pension

En yderligere fremrykning af pensionsalderen er igen til debat - også i byggeriet. DF har sået tvivl, om aftalen fra 2006 med ønsket om at debattere, om faggrupper med mange nedslidte skal friholdes fra forhøjet pensionsalder. Den udmelding møder modstand hos Dansk Byggeri: - Vi skal have fremtidssikret dansk økonomi ved at fortsætte med at justere pensionsalderen efter den forventede levetid - også i årene efter 2030, siger Dansk Byggeris adm. direktør, Lars Storr-Hansen.

- Byggeri side 10 (141218).

Debat: Boligejerne har brug for et stærkt energimærke

Regeringen vil i 2019-2021 sætte gang i en række initiativer, som skal forbedre energimærkningsordningen. Det fremgår af regeringens nye initiativplan for "en mere robust energimærkning af bygninger". Dansk Byggeri mener, at en styrkelse af ordningen er et nødvendigt og positivt skridt. Der er nemlig store muligheder for at spare på energien i de danske bygninger, men de bliver bare ikke udnyttet af sig selv. Boligejerne har brug for viden og incitamenter, skriver energipolitisk chef i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.

- altinget.dk, danskbyggeri.dk (131218).

Støtte til arbejdsmiljøvenligt kransystem

Et nyt kransystem øger bæredygtigheden i byggeriet ved at forbedre arbejdsmiljøet og sikre tørre byggerier. Derfor har virksomheden bag kransystemet, som den første, fået støtte fra Realdanias nye innovationsprogram. Støtteordningen har tilknyttet et ekspertpanel, der yder virksomhederne uvildig rådgivning og følger de projekter, der opnår støtte. I ekspertpanelet sidder blandt andet direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

- bygtek.dk (131218).

Årets Byggeri 2018

Vinderne af prisen Årets Byggeri blev i år Campus Bornholm i kategorien ’Åben’, samt Lisbjerg Bakke i Aarhus i kategorien ’Bolig’. Den afgørende faktor i årets afgørelse var, hvad byggeriet tilfører af samfundsværdi, og her stak de to byggerier altså ud. I dommerkomiteen bag beslutningen sidder blandt andet adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen.

-Byggeri side 14 (141218). ¬

Top 5: Her er byggeriets mest IT-modne virksomheder

Efter en hård konkurrence, med mange nominerede, har Mester Tidende nu udpeget de fem mest IT-modne håndværks- og entreprenørvirksomheder inden for fem vigtige discipliner i byggeprocessen: Tilbudsgivning: Vesti Olsen og Hansen, Planlægning: Adserballe & Knudsen, Udførelse: Nykøbing El-Service, Aflevering: Malerfirmaet Carsten Sørensen A/S, Administration: Holm & Eistrup. Du kan også møde vinderne på Dansk Byggeri IT-messe.

- mestertidende.dk (141218).

Flere kvinder i byggeriet

Siden 1. januar har 27 pct. flere kvinder fået en praktikpladsaftale i byggeriet. Dansk Byggeri håber, at fremgangen vil få flere kvinder til at søge en uddannelse og karriere i et bygge-og anlægsfag. -Det er en rigtig god og nødvendig udvikling. Alene i bygge-og anlægsbranchen risikerer vi at mangle op mod 17.000 faglærte om ti år, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

- Byggeri side 4 (141218).

Opfordring: Brug det rigtige fortovssand og spar på pesticiderne

Belægning, der er lagt rigtigt, har et mindre forbrug af pesticider, hvilket både er til gavn for kommunernes pengepung og for miljøet, forklarer Dansk Byggeri. Det betyder, at ukrudt får meget nemt ved at tage fat, siger næstformand i belægningsgruppen under Dansk Beton i Dansk Byggeri Kim Falkenberg.

- kommunen.dk (131218).

Dansk Byggeri IT-messe 2019

Dansk Byggeri og BASIT har fornøjelsen af at invitere til Danmarks største IT-messe for håndværks- og entreprenørvirksomheder. Kom forbi IT-messen den 5. februar i Taastrup eller den 6. februar i Aarhus og se IT-værktøjer i øjenhøjde. IT-værktøjerne dækker alle håndværks- og entreprenørvirksomhedernes traditionelle arbejdsopgaver. Lige fra tilbudsgivning, planlægning, udførsel, til aflevering og kvalitetssikring samt administration.

- licitationen.dk, building-supply.dk (141218).

Gazeller hyldet på Vejle Rådhus

44 virksomheder i Vejle Kommune har i år fået den eftertragtede Gazellepris, der gives til virksomheder særlig høj vækst. Bygge- og anlægsbranchen tegner sig for de fleste gazeller. 10 virksomheder blev tildelt hæderen i 2017. I 2018 er tallet steget til 17 virksomheder. Samlet set rykker Vejle Kommune dog 7 pladser tilbage til en 20. plads i Dansk byggeris årlige analyse af kommunerne og erhvervslivet.

- mikropol.dk (131218).

Sprang direkte ind

Det var et enigt dommerpanel som udnævnte filmfotograf Bertram Brandt til vinder af Dansk Betons fotokonkurrence #jegelskerbeton. I alt 1.554 billeder deltog i kampen om de tre pengepræmier. - De tre vinderbilleder fremhæver på hver deres måde betons arkitektoniske muligheder, siger branchedirektør i Dansk Beton i Dansk Byggeri, Thomas Uhd.

- Licitationen side 20, licitationen.dk, avm.dk (131218).

Kommentar: Praktikpladserne er fundet

I stedet for bare at pege fingre af andre, så gælder det om at finde løsninger. Det gør vi i Dansk Byggeri Østjylland, og næsten alle de unge tømrerlærlinge har nu fået en plads i en virksomhed. Vi har nemlig skrevet et brev til alle vores medlemsvirksomheder i Aarhus, Skanderborg og Odder og bedt dem om at tage en lærling, skriver formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher.

- Midtjyllands Avis side 17 (131218).

Debat: Samarbejde er starten på bedre veje

Kommunerne her i Midt- og Vestjylland tænker i vækst og udvikling, og når de sætter sig noget for, plejer der at ske noget. Det håber jeg også er tilfældet med det samarbejde, som Skive, Thisted, Morsø og Herning kommuner har indgået, hvor de har slået sig sammen med en fælles agenda om at få bedre infrastruktur. Vi har brug for at få udbygget vejene, så det bliver nemt for vores mange virksomheder at få transporteret deres varer, skriver formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

- fjendsfolkeblad.dk (131218). / KFR"PRESSEN I DAG" er resuméer af dagens aviser, radio og tv. Indholdet er ikke nødvendigvis udtryk for Dansk Byggeris holdning.