Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

PRESSEN I DAG 22. februar 2018

Debat: Sæt fokus på den billige grønne omstilling

Sekretariatsleder i Bygge- Anlægs- og Trækartellet, Gunde Odgaard, og direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, skriver i et fællesdebatindlæg, at hvis Danmark skal nå sine klimamål, så bør regeringen sætte ind der, hvor det virkelig batter i det kommende energiforlig, nemlig energirenoveringen af boliger og offentlige bygninger. Lad energieffektivisering af bygninger blive en central del af en ny energiaftale. Den energi vi sparer i vores bygninger bidrager til den grønne omstilling – uanset om vinden blæser, eller solen skinner, skriver Gunde Odgaard og Michael H. Nielsen.

- altinget.dk (220218).

Debat: Udflytninger alene kan ikke redde landdistrikterne

Chefkonsulent i Dansk Byggeri, Anne Gram, skriver i et debatindlæg, at gennemtænkte udflytninger af statslige arbejdspladser er et fornuftigt tiltag, der kan bidrage til, at alle typer af arbejdspladser er repræsenteret i hele landet. Men selv om der uden tvivl kan være mange positive effekter af udflytningerne, så er det ikke dem, der alene kan sikre et Danmark i balance. Ingen ønsker en ruin som nabo, så det er essentielt, at landdistrikterne er attraktive at bo i, skriver Anne Gram.

- altinget.dk (220218).

Med mudder på de pæne sko i over 40 år har han skabt et milliardimperium

Som 23-årig ny ingeniør i et mindre entreprenørfirma havde Ebbe Malte Iversen ingen anelse om, at han senere ville forvandle firmaet til en milliardforretning. Opskriften for den nu 66-årige topchef for Aarsleff er at være hurtig til at gribe mulighederne. Nu har Ebbe Malte Iversen været adm. direktør i Aarsleff siden 1999. Derudover har han en række bestyrelsesposter. Han er bl.a. formand for Egetæpper, Stibo-Fonden og Stibo-Holding, som ejer trykkerivirksomheden Stibo. Desuden er han formand for Eksportsektionen i Dansk Byggeri og Dansk Projekteksport Netværk.

- Jyllands-Posten side 10-11 (220218).

Debat: Virksomheder og myndigheder kender heller ikke alle regler

Erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius, skriver i et debatindlæg, at reguleringen af love og regler er så kompleks, at selv myndighederne ikke kan finde rundt i den. Det hører man jævnligt fra kommunerne på det sociale område, og vi genkender billedet på erhvervsområdet. Langt de fleste virksomheder vil gerne overholde landets love, men overkompleks regulering undergraver legitimiteten. Og i mindre virksomheder er det ikke kun den enkelte regel, men det samlede kompleks, der tynger dem i knæ.

- Jyllands-Posten side 18 (200218).

Byggefirma hyrer 50 mand efter omskoling

Problemer med at skaffe ufaglært arbejdskraft blev løst med skræddersyet uddannelse. Virksomheden BM Byggeindustri har hyret 50 medarbejdere, som alle har været igennem et otte ugers forløb med en skræddersyet uddannelse og virksomhedspraktik. - En analyse baseret på tal fra Danmarks Statistik viser, at der er store regionale forskellige. I Nordjylland oplever hver fjerde virksomhed arbejdskraftmangel. BM Byggeindustris samarbejde med kommuner og uddannelsesinstitution er et mønstereksempel, som andre virksomheder i byggeindustrien kan lære af og tage til sig, siger Thomas Uhd, branchechef i branchefællesskabet Dansk Byggeindustri i Dansk Byggeri.

- mestertidende.dk, bygtek.dk, elfokus.dk, dagensbyggeri.dk (210218, Licitationen side 6, fjordavisen.nu (220218).

Byggebranchen griber ikke digitale muligheder: Kunne ellers mindske budgetskred og forsinkelser

I den danske byggebranche er man ikke parat til at samle nutidens digitale værktøjer op. Det er ærgerligt, da de kan være med til at sikre, at byggerier bliver leveret til tiden og med færre fejl, mener adm. direktør hos Exigo, Kristian Birch Pedersen. Kritikken vækker ikke genklang hos brancheorganisationen Dansk Byggeri. Her mener man, at flere af i hvert fald de større virksomheder er godt i gang med at implementere de digitale værktøjer i deres virkelighed. Her peger man dog på, at nogle af de billigere entreprenører fra Sydeuropa ikke er ligeså langt fremme i den digitale bus.

- computerworld.dk (210218).

Energirenoveringer på forhandlingsbordet

EU's netop vedtagne bygningsdirektiv indeholdt bindende mål for energibesparelser i bygninger, og derfor håber både Dansk Byggeri og Foreningen af Rådgivende Ingeniører, at man på Christiansborg i forbindelse med de kommende forhandlinger om et nyt energiforlig, vil sætte nogle konkrete mål for energibesparelser frem mod 2030, skriver Licitationen.

- frinet.dk (220218).

- Vi implementerer, og så mosler vi med det bagefter

Forandringer og vækst er drivkraften for administrerende direktør Claus Bering fra CRH Concrete, der kan lide at have hands-on. Ud over mangfoldighed, vækst og forandringsvilje er Claus Bering også frontløber, hvad angår arbejdsmiljø. Det passer godt med CRH-direktørens rolle som formand for organisationen Dansk Byggeri, hvor han trives med at arbejde for at skabe de bedste rammevilkår for byggebranchen.

- Sjællandske side 4- 5 (220218).

Termografi afslører mere end utætte vinduer og dårlig isolering

Men mange boligejere fyrer for gråspurvene, fordi husene er utætte. Det er derfor en god idé at få foretaget en termografisk undersøgelse for at se, om huset trænger til isolering eller til at blive tætnet. En efterisolering af boligen giver nemlig både en besparelse på varmeregningen og et bedre indeklima. Men ifølge direktør for Jydsk Tagteknik A/S, Heinz Birk, er det huse fra før 1980, der har størst økonomisk fordel af en energiforbedring. Ifølge Dansk Byggeri har 43 pct. af de danske boliger energimærke E, F eller G. Og det er især huse fra før 1980'erne, der har utætheder og dårlig eller manglende isolering.

- Søndagsavisen Fritidsnyt side 27 (220218).

FYLDER ÅR – NAVNENYT

60 Mogens Hjelm, pressechef hos Dansk Byggeri, fylder fredag 60 år. En uddannelse i 1984 som arkitekt med speciale i byplanlægning fra Arkitektskolen i Aarhus åbnede døren til den kreative og grafiske branche. Først som ansat tegnestuechef og siden hen med eget design- og kommunikationsbureau. I 2003 tiltrådte han stillingen som pressechef I Dansk Byggeri, hvor han stadig er i dag. Til marts vinker Mogens Hjelm dog farvel til sin stilling og søsætter i stedet sin egen virksomhed, Hjelm PR- og Kommunikation.

- borsen.dk (220218). /SBO"PRESSEN I DAG" er resuméer af dagens aviser, radio og tv. Indholdet er ikke nødvendigvis udtryk for Dansk Byggeris holdning.