Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

PRESSEN I DAG 1. februar 2016

Hegelund og Mose: Nu kører treparts-toget

Kommissoriet for trepartsforhandlingerne blev fredag overbragt LO og DA, før lyn-forhandlinger går i gang næste uge. Temaet er integration og arbejdsmarked. Forhandlingerne skal munde ud i en løsning, hvor flygtninge betydeligt mere effektivt end i dag sluses ind på arbejdsmarkedet. Ikke på en indslusningsløn, men muligvis på noget, der ligner og som til næste år måske kan blive en del af overenskomstforhandlingerne. Arbejdsgiversiden blev tegnet af blandt andre underdirektør fra TEKNIQ, Tina Voldby, og underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl. – altinget.dk (010216).

Vedståelsesfrist for Femerntunnel til maj

Den stigende politiske uro omkring finansieringen af Femernforbindelsen får nu direktør fra Danske Anlægsentreprenører i Dansk Byggeri, Niels Nielsen, til at advare politikerne mod at trække underskrivelsen af kontrakterne på anlægget af tunnelen i for lang tid. Det vil også koste dyrt, hvis man skriver under på kontrakter uden en specifik deadline for at begynde anlægsfasen. - Der er en vedståelsesfrist på tilbuddene frem til maj måned. Det betyder, at bygherren, Femern A/S, inden da skal tage stilling til, hvad der skal ske fremadrettet. Det er en joker i det spil, hvad der sker med de tyske miljøorganisationers indsigelser mod projektet, siger han. – dagensbyggeri.dk (290116).

Skidt EU-forslag

Det såkaldte SUB-direktiv falder ikke i god jord hos byggeriets arbejdsgivere og -tagere. Der er tale om et EU-direktivforslag, som gør det muligt for enkeltmandsvirksomheder at oprette datterselskaber i andre EU-lande. Byggeindustriens europæiske sammenslutning FIEC, som Dansk Byggeri er medlem af, afviser direktivforslaget og mener, at det åbner for både social dumping, skattesnyd og hvidvaskning af penge. – licitationen.dk, Licitationen side 2 (010216).

Debat: Aarhus gør noget ved erhvervsvenligheden

Formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher, skriver i et læserbrev, at Aarhus med et pennestrøg har gjort hverdagen meget nemmere for de mange mindre virksomheder, som byder på de opgaver, som kommunen sender i udbud. Det vil være en fordel, hvis alle de østjyske kommuner kunne blive enige om en fælles grænse for, hvornår der skal stilles en bankgaranti. Det er et oplagt emne for de 11 kommuner i Business Region Aarhus at tage fat på, skriver han. – Århus Stiftstidende side 15 (010216).

Debat: Flere faglærte, tak

På byrådsmødet den 25. januar godkendte Koldings byråd en ny samarbejdsaftale med navnet, Flere og dygtigere faglærte. En samarbejdsaftale indgået mellem IBC, Hansenberg, Business Kolding, VUC, AMU, LO, Dansk Byggeri, Produktionsskolen og Kolding Kommune. Behovet for faglært arbejdskraft vil vokse i de kommende mange år, dels på grund af demografien i befolkningen og dels på grund af en for lille tilgang til erhvervsuddannelserne gennem efterhånden mange år, skriver Michael Jensen (S), medlem af Kolding Byråd. – kolding.lokalavisen.dk, nytomtrekantsområdet.dk (310116).

Vækstjylland i top

Mens Ledigheden på det samlede arbejdsmarked landede på 4,6%, så deler Vestjylland og Nordsjælland med 3,5% førstepladsen i lav arbejdsløshed. Cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg, udtaler, at Vestjylland har nydt godt af, at industribeskæftigelsen efter mange års nedgang endelig er begyndt at gå frem igen. Og det vil den øjeblikkelige afmatning i eksporten næppe ændre grundlæggende på. Efter finanskrisen er Vestjylland blevet til Vækstjylland, siger han. – folkebladetlemvig.dk, Dagbladet Holstebro, Dagbladet Struer, Folkebladet Lemvig (300116).

Firmaer om ny jobplan: Lyt til os

Et forestående byggeboom og en hastigt voksende klynge af it-virksomheder er centrale punkter i en ny og meget ambitiøs beskæftigelsesplan fra Odense Kommune. I dag er 6,3% ledige i kommunen - i 2020 skal det tal reduceres til 3,4% . - Væksten er der ikke nu. Vi har talt om det byggeboom i årevis, men der sker ikke meget, og vi oplever ikke nogen vækst nu. Så hvis de virkelig mener det, så skal de komme i gang, siger formand for Dansk Byggeri på Fyn, Dan Johansen. – fyens.dk, mitfyn.dk, Fyens Stiftstidende (300116).

Hvem slår græsset i din kommune?

En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at fra 2007 til 2014 er andelen af typiske vej- og parkopgaver, som bliver udført af private virksomheder, vokset fra 35 til 40%. Men det er de samme 39 kommuner primært uden for hovedstadsområdet, som sender flere og flere opgaver i udbud, mens 36 kommuner beliggende primært i Storkøbenhavn i langt højere grad holder fast i den kommunale materielgård. Erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Morten Kamp Thomsen, udtaler, at stod det til Dansk Byggeri, blev der vedtaget et mål om, at 70% af alle opgaver indenfor det tekniske område sendes i udbud inden 1. januar 2018. – byggeri.dk, bygtek.dk, oestbirk-avis.dk, gronteknik.dk (280116).

Højhuse skal bygges af træ

Dansk projektgruppe skal kortlægge fordele, ulemper og løsninger i forhold til at bruge træ til at bygge med i højden. Der er kommet en større bevidsthed omkring fordelene ved at bygge i træ, og samtidigt har det udviklet sig til prestigeprojekter rundt om i verden at bygge højhuse i dette naturlige byggemateriale. Projektgruppen, der skal se på træhøjhusene, er et såkaldt InnoBYG spireprojekt med støtte fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen. Projektgruppen består bl.a. af Teknologisk Institut, DTU, DBI, Rambøll og Dansk Byggeri. – dagensbyggeri.dk (290116).

Hedensted tager erhvervslivet alvorligt

Hverken private eller virksomheder skal fremover betale et gebyr, når de skal have en byggetilladelse hos kommunen. Selvom gebyret nu er forsvundet, er det stadig vigtig at være opmærksom på, at sagsbehandlingstiderne ikke må blive længere. - På den måde har man lavet nogle rammevilkår, som gør det mere attraktivt for virksomheder at slå sig ned i Hedensted. Ros til kommunen for det, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher. – vejleamtsfolkeblad.dk, Fredericia Dagblad, Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad (290116)./NHE

"PRESSEN I DAG" er resuméer af dagens aviser, radio og tv. Indholdet er ikke nødvendigvis udtryk for Dansk Byggeris holdning.