Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

PRESSEN I DAG 10. februar 2016

Løkke: Trepartsforhandlinger skal være færdig i marts

Flygtninge er, ifølge statsministeren, i fokus, fordi udgifterne fortrænger velfærden, hvis ikke flere end før får job. Løkke afviser dog, at han kun vil forhandle om flygtninge i job. LO's formand, Lizette Risgaard, siger, at hun vil tale praktikpladser og uddannelse under forhandlingerne. Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, advarer mod udelukkende at fokusere på flygtninge under trepartsforhandlingerne. Hun mener samtidig, at der er tale om en slet skjult trussel til arbejdsmarkedets parter. - Hvis ikke de formår at løfte den integrationsopgave, som Christiansborg ikke har kunnet løfte, så må man forstå på statsministeren, at så bliver der slet ikke mulig hed for at diskutere for eksempel uddannelse, siger hun. – Information side 9, Ritzau (100216).

 

Venstres valgløfte giver ikke erhvervsledere ro i maven

Østjyske erhvervsledere føler sig ikke overbevist om, at E45 udvides, selv om regeringspartiet mandag gentog, at udvidelsen skal ske i denne valgperiode. Formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher, udtaler, at når han ser tilbage på, hvad der er kommet ud af de tidligere møder med »Byen møder borgen«, så er han ikke optimistisk. – Århus Stiftstidende side 5 (100216).

 

24 fra Varde Kommune er i skolepraktik på Rybners

45 fra Varde Kommune var i januar registreret på Rybners liste over unge, der søger praktikplads. 24 af dem er nu i skolepraktik. Det vil sige, at det er uddannelsesinstitutionen Rybners, der står for praktikken, men praktikken foregår stadig på virksomheder, dog i kortere perioder hvert sted. Formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, forklarer, at det ikke kan undgås, da de unge på listen netop må starte i skolepraktik, før virksomhederne gør en indsats for at oprette ekstra praktikpladser. – jv.dk (090216), JydskeVestkysten Billund, JydskeVestkysten Varde (100216).

 

Affald kan blive til værdifulde byggematerialer

Ofte er der stor værdi i at genanvende byggematerialer og andet industriaffald til eksempelvis nye byggematerialer. Nyansat professor ved DTU, Lisbeth M. Ottosen, pointerer, at det er vigtigt at inddrage industripartnere, som løbende kan kvalitetstjekke materialerne og dermed blive en aktiv del af udviklingen af nye byggematerialer. EU-kommissionen lancerede i december sidste år sin plan for den cirkulære økonomi, som skal gennemføres frem mod 2019. Miljøkonsulent i Dansk Byggeri Simon Stig-Gylling vurderede i Licitationen den 4. december, at særligt nedbrydningsbranchen kan få glæde af de nye EU-initiativer, da denne branche er god til at selektere affald. – mestertidende.dk, licitationen.dk, Licitationen side 7, Christina Brahe-Pedersen (100216).

 

Forskellige regnemaskiner for Femern og Kattegat

Tidligere vej- og trafikchef i Vejdirektoratet betegner de økonomiske beregninger for en fast forbindelse over Kattegat som primitive. Tvivlen, om økonomien hænger sammen, er begyndt at nage hos partierne bag forliget om den faste Femernforbindelse. Der er ikke noget at sige til, hvis man i Dansk Byggeri begynder at frygte for at gå glip af et meget stort anlægsprojekt. Men så galt behøver det ikke at gå, hvis man spørger den tidligere vej- og trafikchef i Vejdirektoratet, Knud Erik Andersen. – dagensbyggeri.dk (090216).

 

Masser af vand kan give bedre vilkår for rotter

Nu advarer Kloakmestrenes TV-inspektion om, at de store mængder regnvand kan have medført skader på kloakinstallationerne og givet bedre levevilkår for rotterne. De ældre kloakker er yderligere i fare for at bukke under, når vandmasserne bliver så voldsomme, at jorden omkring dem bliver opblødt. Derfor er det en god idé at få tjekket boligens kloakker af professionelle og certificerede fagfolk. – Fritidsmarkedet (100216).

 

Husk fradraget når oliefyret skal skiftes

Fra 1. januar 2016 er det ikke længere tilladt at installere oliefyr i eksisterende huse i områder, hvor der er mulighed for at tilslutte sig fjernvarme eller naturgas. Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, siger, at den nye grønne BoligJob-ordning, der trådte i kraft fra årsskiftet betyder, at man kan få et fradrag på op til 12.000 kr. per person i husstanden til at installere for eksempel varmepumper, solfangere eller solceller. Og al erfaring viser at lave energipriser afløses af højere priser på et tidspunkt, siger han. – Elbo Bladet (100216), Digeposten (090216).

 

Stenhuggernes Dag bød på mere end tunge emner

For første gang nogensinde samledes landets stenhuggere til en fællesfaglig dag. - Det er en ny måde at mødes på tværs på. Der er ingen tvivl om, at med sådan en tilslutning, så vil vi gerne gøre det til en tradition, siger Robert Pajor fra Dansk Byggeri. – faxenyt.dk (090216).

 

Støvet fra blymaling er sundhedsskadeligt

Blyholdig maling er ikke farligt i sig selv, så længe det bliver siddende der, hvor det er malet på. Skal man eksempelvis slibe sine vægge ned i forbindelse med en renovering, så risikerer man, at de støvpartikler, som sidder i malingen, spreder sig, hvilket er sundhedsskadeligt. Hvis man har planer, der indebærer at arbejde hvor der er mistanke om, at der har været brugt maling med bly, så er det vigtigt, at man kontakter en håndværker, der ved, hvordan man arbejder med blyholdig maling, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen. – Lokalavisen Kolding (090216), Lokalavisen Nordsjælland (100216).

 

Tre dage med it-messer

På Dansk Byggeris IT-Messe 2016 kan du møde leverandører af IT-løsninger inden for blandt andet tilbudsgivning, planlægning, aflevering, administration og udførelse. Projektchef i Dansk Byggeri, Jørn Jensen, udtaler, at Dansk Byggeri har valgt at fokusere på, at IT-Messen ikke skal være stor og uoverskuelig. - Valget af IT er en vigtig beslutning, som skal være en hjælp i virksomhedernes hverdag i fremtiden. På messen vil der være fokus på både den lille håndværksmester og den store entreprenør. Jeg tror, de fleste besøgende vil blive overrasket over, hvor meget det rigtige IT kan gøre for det daglige arbejde, siger han. – dagensbyggeri.dk (090216)./NHE

 

"PRESSEN I DAG" er resuméer af dagens aviser, radio og tv. Indholdet er ikke nødvendigvis udtryk for Dansk Byggeris holdning.