Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

PRESSEN I DAG 2. februar 2016

IMF: Danmark har brug for indslusningsløn

Danmark har brug for indslusningsløn til flygtninge og indvandrere. Det fastslår Den Internationale Valutafond, IMF. Christian Dahl Pedersen, teknisk direktør i murerfirmaet J. Ole Pedersen A/S i Gribskov og medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Byggeri , er klar til at ansætte seks flygtninge på indslusningsløn. - Vi får ikke den samme vare for det, vi giver i løn. Vi står med en mand, der måske ikke kan forstå dansk. Derfor skal vi bruge mere tid på at opkvalificere ham. Så det er ikke et spørgsmål om løndumping, det er et spørgsmål om at få løn efter ens formåen, indtil man er opkvalificeret, siger han. - borsen.dk, Børsen side 14, Troels Beha Pedersen og Peter Søndergaard (020216).

Debat: Ole P: Det ville hjælpe at kommunerne kunne regne

Ole P. Kristensen skriver i et debatindlæg, at Social- og Indenrigsministeriet har beregner en indikator for konkurrenceudsættelse (IKU) i kommunerne. Det er i gennemsnit kun omkring 25 % af kommunernes opgaver, der er konkurrenceudsat. Det vil sige, at for 75 % af opgaverne har kommunerne ikke ved hjælp af en konkurrenceudsættelse undersøgt, om man betaler den rigtige pris. Endnu værre: blandt de 25 % konkurrenceudsatte er mange opgaver vundet af kommunerne. Denne ulighed viste sig i sidste uge, hvor Dansk Byggeri vandt over Aabenraa Kommune ved Klagenævnet for Udbud. – borsen.dk, Børsen Opinion side 4, Ole P. Kristensen (020216).

Færre boliger til flere ældre

Det er en udfordring, at boligmassen ikke følger udviklingen i befolkningen. Siden 2007 er der blevet 7 % færre boliger til de ældste danskere, viser nye tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er der blevet 21 % flere danskere over 70 år, hvilket svarer til en stigning på 119.000 personer. Økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Maria Schougaard Berntsen, udtaler, at der stadig er behov for ældrevenlige boliger, hvor det eksempelvis er nemt at komme rundt med rollatoren, eller hvor der er tilknyttet plejepersonale. - Det er ulogisk, at antallet af boliger falder, når antallet af ældre stiger. Det kan ikke undgå at give udfordringer på sigt, siger hun. – Brønshøj Husum Avis (020216).

Byggeriets mundvige peger opad

Konjunkturbarometret for bygge- og anlægsbranchen er på et år krøbet opad fra et nettotal på -18 i januar 2015 til -6 i januar i år. 2016 kan blive året, hvor byggebranchens fremtidsforventninger for første gang i 9 år kommer op i det positive territorium. - Selvom kalenderen siger vinter, peger mundvigene i byggeriet opad, og der er fremgang i forventningerne til både beskæftigelse og ordrebeholdning, siger cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg. – hvac-online.dk (010216).

Pas på asbest

Mange boligejere står overfor at skulle udskifte det gamle eternittag. Men de er ofte fyldt med det kræftfremkaldende stof asbest, og derfor skal man være særlig opmærksom, når det gamle tag skal skiftes. Derfor er det vigtigt, at man benytter en håndværker, som ved, hvordan man skal håndtere tagpladerne korrekt, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen.- Hvis det asbestholdige eternittag bliver udskiftet uden hensyn til de sundhedsskadelige asbestfibre, risikerer man, at asbesten spreder sig til resten af boligen og forurener indeklimaet. – Lollands Posten (020216).

Digital kvalitetssikring på gulvplan

Gulvbranchen i Dansk Byggeri har implementeret den første udgave af Gulvbranchens digitale Kvalitetssikring, der skal sætte standarden for kvalitetssikringen inden for gulvområdet. - Med dette tiltag definerer Gulvbranchen en ensartet egenkontrol baseret på brancheforeningens egne professionelle normer og standarder. Gulvbranchens digitale Kvalitetssikring kan integreres med markedets IT-løsninger og det giver en unik mulighed for på en nem måde at dokumentere den kvalitet, de hver dag leverer til deres kunder, understreger branchechef for gulvbranchen i Dansk Byggeri, Anders Hjorth Jensen. – mestertidende.dk (020216).

I fremtiden bygges højhusene af træ

Dansk projektgruppe skal kortlægge fordele, ulemper og løsninger i forhold til at bruge træ til at bygge med i højden. Der er kommet en større bevidsthed omkring fordelene ved at bygge i træ, og samtidigt har det udviklet sig til prestigeprojekter rundt om i verden at bygge højhuse i dette naturlige byggemateriale. Projektgruppen, der skal se på træhøjhusene, er et såkaldt InnoBYG spireprojekt med støtte fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen. Projektgruppen består bl.a. af Teknologisk Institut, DTU, DBI, Rambøll og Dansk Byggeri. – byggeri.dk, ramboll.dk (010216).

Uddannelse. Kom nu og vær med til Skills

Formand for Dansk Byggeri i Sydjylland, Michael Lund Kristensen, skriver i et debatindlæg, at han håber, at alle i hele Sydjylland vil give sig selv en på opleveren i Messe C i Fredericia og opleve stolte håndværkstraditioner, dygtige unge mennesker og alle de muligheder, som en erhvervsuddannelse indeholder. – Fredericia Dagblad, Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad (010216)./NHE

 

"PRESSEN I DAG" er resuméer af dagens aviser, radio og tv. Indholdet er ikke nødvendigvis udtryk for Dansk Byggeris holdning.