Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

PRESSEN I DAG 3. februar 2016

Stærkt netværk skaber bæredygtig innovation til gavn for byggebranchen

Det kan være en udfordring at samle byggebranchens mange aktører om et fælles mål. Men siden 2010 har lige præcis dette været målet for byggebranchens Innovationsnetværk, InnoBYG, som har formået at sætte en række af branchens væsentlige spillere om ét bord og med en fælles målsætning - at fremme udvikling og innovation i energieffektivt og bæredygtigt byggeri på tværs af byggebranchen.  Bag netværket står en stærk styregruppe, som repræsenterer den samlede branche og med direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, på formandsposten. – I 2014 startede vi de første projekter, som er korte projekter af ca. et års varighed. Der sker hele tiden noget i branchen, og med spireprojekterne har vi mulighed for at være på forkant med udviklingen og innovationen i branchen, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen. – Politiken, den grønne by side 18 (030216).

Anlægsbranchen rammer rekord i beskæftigelsen

Beskæftigelsen blandt landets anlægsentreprenører er tæt på det højeste niveau siden årtusindeskiftet. Oversat til konkrete tal beskæftigede anlægsbranchen 17.898 ansatte i fjerde kvartal af 2015, hvilket ikke er mange ansættelsesaftaler fra rekordniveauet på 18.005 i første kvartal af 2009. Det er samtidig 53 % flere ansatte end i starten af 2010, hvor et lavpunkt blev nået med knap 12.000 beskæftigede. At kurven nu bliver mindre stejl efter flere år med pæn fremgang i beskæftigelsen vækker genklang hos cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg. - Der vil være tale om en noget mere beskeden beskæftigelsesfremgang i 2016 end i 2015. I nedadgående retning trækker, at erhvervsbyggeriet vil vedblive at være sløjt, mens der er usikkerhed omkring investeringer og aktivitet på anlægsområdet, hvor bl.a. Femern-forbindelsen er udskudt, siger han. – Licitationen side 8, Stefan Buur Hansen, mestertidende.dk (030216).

Debat: Galt indtryk af tysk Femern-holdning

Branchedirektør i Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri, Niels Nielsen, skriver i et debatindlæg. - Der er tegnet et billede af, at det kun er danskerne, som vil have en Femern-forbindelse. Et billede som giver indtryk af, at tyskerne er imod, ligeglade eller komplet uvidende om planerne for den kommende forbindelse. Det billede svarer bare ikke til virkeligheden. Der fremstilles altså et fortegnet billede af holdningerne til Femern-forbindelsen, og desværre kan det ikke undgå at fortegne grundlaget for debatten. Dermed er der også risiko for, at de danske politikere kommer til at ryste på hånden og tøver til stor skade for Danmark, skriver han. - Lolland-Falsters Folketidende side 10 (020216).

Århus gør noget ved erhvervsvenligheden

Formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher, skriver i et debatindlæg. - Aarhus har med et pennestrøg gjort hverdagen meget nemmere for de mange mindre virksomheder, som byder på de opgaver, som kommunen sender i udbud. Fremover skal de nemlig ikke en tur i banken og hente en bankgaranti, når de byder på mindre håndværksopgaver til under 300.000 kr. Jeg håber dog, at det her kun er første skridt på vejen. Det vil være en fordel, hvis alle de østjyske kommuner kunne blive enige om en fælles grænse for, hvornår der skal stilles en bankgaranti. Det er et oplagt emne for de 11 kommuner i Business Region Aarhus at tage fat på, skriver han. - Adresseavisen Syddjurs side 28, Lokalavisen Århus Syd side 21 (020216).

Debat: Det går faktisk godt med lærepladserne

Borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup og formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiasen, skriver i et debatindlæg. - Det er lidt over et år siden, at Esbjerg Kommune, Dansk Byggeri og Rybners satte deres underskrifter på en partnerskabsaftale. Vi undrer os derfor over, at Dansk Metal i avisens spalter langer ud efter dem, der aktivt forsøger at gøre det nemmere at finde en læreplads. Hvorfor melder Dansk Metal sig ikke på banen og bliver en del af partnerskabet? Jo flere, der arbejder for den samme dagsorden, jo større resultater opnår vi, skriver de. – jv.dk (020216).

Debat: En ungdomsuddannelse med et godt fundament

Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen, skriver i et debatindlæg. - Her i Nordsjælland er vi så heldige, at vi har vores egen erhvervsskole i Hillerød, så vores unge ikke behøver rejse til København. Men der er brug for, at vi fylder klasselokalerne op, hvis vi skal sikre os, at der er unge nok til at tage over, når vi andre går på pension. Erhvervsuddannelserne har i mange år ikke haft det bedste ry, men nu hvor der er kommet adgangskrav, og erhvervsskolereformen sætter sit aftryk på uddannelserne, begynder der at ske noget. Det håber jeg, at vores unge og deres forældre vil se positivt på. En erhvervsuddannelse er nemlig ligesom en studentereksamen en ungdomsuddannelse, der giver et godt fundament til en god fremtid, skriver han. - Lokalavisen Nordsjælland side 68 (020216).

Færre boliger til flere ældre

Siden 2007 er der blevet 7 % færre boliger til de ældste danskere, viser nye tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er der blevet 21 % flere danskere over 70 år, hvilket svarer til en stigning på 119.000 personer. - Sund aldring har medført, at færre ældre har brug for hjælp end for 20 år siden. Men selvom du først får brug for en tilpasset bolig senere i livet end tidligere generationer, så skal du selvfølgelig stadig have mulig for at få en bolig, når behovet melder sig. Og derfor er det en udfordring, hvis ikke boligmassen følger med udviklingen i befolkningen, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Maria Schougaard Berntsen. - Lokalavisen Nordsjælland side 36 (020216).

Stenhuggere samlet til fællesfaglig dag

Der var fuldt hus på EUC Sjælland i Haslev, da Dansk Byggeri og Stenhuggerlauget inviterede samtlige stenhuggere i landet til Stenhuggernes Dag. For første gang nogensinde var landets stenhuggere samlet til en fællesfaglig dag, hvor der var rig mulighed for at få netværket. Konsulent i Dansk Byggeri, Robert Pajor, mener at, dagen i fremtiden bør gøres til en tradition. - Det er en ny måde at mødes på tværs på. Og der er ingen tvivl om, at med sådan en tilslutning, så vil vi gerne gøre det til en tradition, siger han. – mestertidende. dk (020216).

Få overblik over bygge-IT på bare en halv dags tid

Det hele er samlet et sted, og messen er opbygget så det er muligt at komme hele vejen rundt om de mange IT-muligheder på blot en halv dag. Dansk Byggeri har afholdt messen siden 2012, og i år kommer messen for første gang til Fyn, når IT-messen rammer Middelfart den 10. februar. Messen finder derudover sted den 9. og 11. februar i hhv. Taastrup og Aarhus.  Messen er opdelt på fire kerneområder som dækker IT-behovene i de fleste håndværks-og entreprenørvirksomheder. - Vi har i samarbejde med BASIT samlet et stærkt udstillerhold, der udover at dække alle prisklasser også kommer rundt om hele driften af virksomheden - lige fra tilbudsgivning til afslutning og kvalitetssikring og selvfølgelig også den økonomiske styring, siger projektchef i Dansk Byggeri, Jørn Jensen. – mestertidende.dk (030216)./sbc

"PRESSEN I DAG" er resuméer af dagens aviser, radio og tv. Indholdet er ikke nødvendigvis udtryk for Dansk Byggeris holdning.