Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

8. klasser trækker i arbejdstøjet på Herlevs største byggeplads

Hvordan er livet som håndværker på en stor byggeplads, og hvilke muligheder giver en erhvervsuddannelse egentlig? Det spørgsmål får 8. klasserne i Herlev Kommune snart svar på, når de skal besøge byggepladsen på Herlev Hospital

Fire 8. klasser i Herlev Kommune får nu muligheden for at skifte tavleundervisningen ud med livet som håndværker på en stor byggeplads. De har nemlig fået lov til at trække i hjelm og sikkerhedssko og besøge arbejdet med at udbygge og modernisere Herlev Hospital sammen med entreprenørvirksomhederne Jakon A/S og Kemp & Lauritzen A/S.

Projektet er en del af det partnerskab, der blev indgået før sommerferien mellem Herlev Kommune, Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole, TEC og UU-Nord. Formålet med byggepladsprojektet er at præsentere eleverne for, hvad et arbejde i bygge- og anlægsbranchen egentlig indebærer.

- Erfaringer fra et tidligere byggepladsprojekt i Herlev viser, at erhvervsuddannelserne efterfølgende har oplevet en stigning i ansøgertallet. Det er en rigtig god måde at få vist de unge, hvad man kan med en erhvervsuddannelse, og hvad bygge- og anlægsbranchen rummer af karrieremuligheder, siger konsulent i Dansk Byggeri, Helene Høj.

Den 29. oktober besøger 8. klasse fra Kildegårdskolen som de første byggepladsen på Herlev Hospital. De starter dagen med et arbejdsmiljøkursus på byggepladsen, og herefter får de lov til at følge Jakon A/S og Kemp & Lauritzen A/S håndværkere i deres daglige arbejde. Eleverne skal senere i projektet besøge Københavns Tekniske Skole, hvor de får et indblik i, hvad det vil sige at være elev på en erhvervsuddannelse.

- Vi ved, at vi risikerer at mangle faglærte og medarbejdere med en videregående uddannelse i bygge- og anlægsbranchen inden for en overskuelig årrække. Derfor er det vigtigt, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, og jeg håber, at samarbejdet i Herlev kan få flere elever og forældre til at interessere sig for branchens muligheder, siger Helene Høj og tilføjer:

- Det er meget positivt, at virksomheder som Jakon A/S, Kemp & Lauritzen A/S og bygherren på Herlev Hospital tager ansvar og stiller deres kompetencer til rådighed. Samarbejdet mellem virksomheder og skoler er en vigtigt del af folkeskolereformen, og vi sætter flere lignende projekter i gang rundt omkring i landet.

Læs mere om byggeriet af Herlev Hospital her


Kontakt
Konsulent i Dansk Byggeri, Helene Høj, telefon 72 16 02 35
Uddannelsesansvarlig hos Jakon A/S, Jørgen Abildgaard Nielsen, telefon 44 83 02 00
Pressemedarbejder i Dansk Byggeri, Christian Ditlev Lund, telefon 72 16 02 38