Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Antallet af konkurser stiger igen

I juni måned var der 52 konkurser i bygge- og anlægsbranchen, og vi er et halvt år inde i 2015 nået op på i alt 312 konkurser. Det er en stor stigning i forhold til 2014, hvor der var 247 konkurser i første halvår

Med de 52 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i juni måned, er antallet af konkurser i første halvår kommet op på 312, hvilket er 26 procent mere end i de første seks måneder af 2014.

- Det er nu femte måned i træk, at antallet af konkurser ligger over den tilsvarende måned i 2014, og det er klart en skuffende udvikling. Det vidner om, at selvom det på overfladen kan se ud som om, at bygge- og anlægsbranchen klarer sig bedre, så er der stadig mange virksomheder, som hænger i med det yderste af neglene, siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

Der er dog lidt lys forude for de mindre virksomheder, der ofte arbejder for private boligejere, forudser Dansk Byggeri:

- Alle virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har mærket krisen. Men mens der er kommet lidt mere aktivitet med store projekter, så hænger hr og fru Jensen stadig i bremsen. Det betyder, at de virksomheder, som sælger til privatpersoner, har det hårdt, og det er formentlig også det, der kan aflæses i konkurstallene, fortæller Andreas Fernstrøm og uddyber:

- Derfor er det glædeligt, at den nye regering allerede på sin første arbejdsdag genindførte BoligJob-ordningen og samtidig gav ro om den ved at forlænge ordningen til 2017. Det betyder, at virksomheder, der sælger til privatpersoner, vil se en stigende aktivitet, og det vil naturligvis gøre det lettere at drive virksomhed i bygge- og anlægsbranchen.

Kontaktinformation:
Chefkonsulent i Dansk Byggeri, Andreas Fernstrøm, afe@danskbyggeri.dk, tlf.: 21 26 66 34
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, ans@danskbyggeri.dk, tlf.: 30 36 02 65