Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Bygge- og anlægsbranchen er i bedring

Det sidste år har været præget af forbedret indtjening i bygge- og anlægsbranche, viser Byggeanalysen 2015, der er udarbejdet af Dansk Byggeri og Deloitte

Der er klar fremgang at spore i den danske bygge- og anlægsbranche. Flere virksomheder har polstret sig, mens indtjeningen pr. ansat er steget med næsten 25 pct. Det viser en analyse udarbejdet af Dansk Byggeri og Deloitte.

- Lige nu ser vi en positiv udvikling i hele branchen. Flere virksomheder har overskud, og flere virksomheder har overskud over en længere periode. Samtidig er færre virksomheder i fare for at gå konkurs. Det er en udvikling båret af forbedret effektivitet og lønsomhed i virksomhederne og et samlet højere aktivitetsniveau, siger partner i Deloitte Thomas Frommelt.

Andelen af virksomheder, der har overskud, er steget fra 79 pct. til 83 pct., mens andelen af virksomheder, der har haft overskud tre år i træk, ligeledes er steget fra 55 pct. til 60 pct.

- Den positive udvikling skyldes en række forhold, der alle har medført højere beskæftigelse og aktivitet og dermed bedre udnyttelse af materiel og medarbejdere. Det gælder især vedligeholdelsesarbejder og store offentlige investeringer, der begge har sat gang i efterspørgslen i branchen, siger adm. direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen.

Se hele Byggeanalysen 2015 her

Det er dog ikke alle virksomheder, der er lige gode til at tjene penge. De 25 pct. bedste virksomheder i branchen har således en indtjening, der er cirka tre gange så høj som gennemsnittet.

Bygningsentreprenører har som tidligere år et betydeligt højere primært resultat pr. ansat end de øvrige underbrancher. Derimod ligger maler-, murer- og tømrervirksomheder typisk i den lave ende, eftersom de i højere grad sælger timeydelser frem for materialer.


Om analysen
Analysen af den danske bygge- og anlægsbranche udarbejdes årligt af Deloitte og Dansk Byggeri og omfatter de udførende byggevirksomheder, dvs. tømrere, murere, malere og entreprenører. Den bygger på regnskabstal fra i alt 2.253 virksomheder.


Kontakt
Partner i Deloitte Thomas Frommelt, telefon 24 23 83 04
Adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, telefon 41 19 33 04
Journalist i Dansk Byggeri Nicolai Schou, telefon 40 12 98 75