Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

De grønne håndværkere bliver flere og flere

Håndværkerne efteruddanner sig i stor stil til energivejledere og Bedre Bolig-rådgivere, og samtidig er klima og energi kommet på skoleskemaet på flere erhvervsskoler. Boligejerne er også begyndt at tænke i energirigtige løsninger

12-02-2015

Lige nu findes der over 3.000 håndværkere, der har taget en efteruddannelse som energivejleder eller Bedre Bolig-rådgiver. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri. Det er håndværkere, der har særligt fokus på, hvordan boligejerne isolerer huset bedst og sparer på varmen eller strømmen.  

- Der er ingen tvivl om, at mange boligejere tænker på, hvordan de kan spare både CO2 og penge på energi-regningen. Nogle af håndværkerne har uddannet sig til fx at være specialister i, hvordan man kan spare på energien i etageejendomme, mens andre mere har fokus på parcelhuse, siger energipolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.  

Også på erhvervsuddannelserne er klima og energi kommet på skoleskemaet. Det gælder fx på Tradium i Randers, EUC Nord i Hjørring og Frederikshavn samt Tech College i Aalborg.  

- Den næste generation af håndværkere bliver endnu grønnere, for de har allerede under uddannelsen lært at tænke klima og energi ind, siger Camilla Damsø Pedersen.  

Derudover har håndværkerfradraget været med til at sætte gang i energirenoveringen. Beregninger fra Dansk Byggeri viser, at cirka 65.000 husstande har brugt skattefradraget til energibesparende tiltag.  

- Den mulighed stoppede dog ved årsskiftet, men lad os håbe, at et flertal af politikerne får held med at genindføre ordningen, sådan som de har lovet. Det vil i hvert fald være med til at gøre vores boliger bedre til at spare på energien, så Danmark kan nå sit mål om at blive fri af fossile brændstoffer i 2050, siger Camilla Damsø Pedersen.
 
Find en grøn håndværker her  

Kontakt:
Energipolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen, tlf.: 2328 4913
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, tlf.: 3036 0265