Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

De små virksomheder gisper stadig

Mens de store virksomheder forventer at ansætte flere medarbejdere, og at omsætningen stiger, så forventer de mindre virksomheder, at 2015 byder på fyresedler og færre ordrer. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri

04-06-2015
 
Forventningens glæde er altid den største, lyder en gammel talemåde. Men når det gælder den lille håndværksmester eller den mellemstore bygge- og anlægsvirksomhed, så er forventningerne til 2015 ikke store.

En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at mens store virksomheder med over 50 ansatte forventer, at omsætningen og antallet af medarbejdere stiger, så er forventningerne noget mere negative hos de små og mellemstore virksomheder med under 50 ansatte. De forventer, at omsætningen falder, og det samme gælder antallet af medarbejdere.

- De mindre virksomheder har altså noget større udfordringer end de store. Det er typisk de store bygge- og anlægsprojekter, som er årsagen til optimismen hos de større virksomheder, men her kan de små ikke være med. De lever af de opgaver, som boligejerne sætter i gang, men når det gælder det private forbrug, så holder hr og fru Jensen stadig godt på pengene, og det er årsagen til, at de små virksomheder har svært ved at ryste krisen af sig, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Andreas Fernstrøm.

Lille virksomhed = tynd ordrebog
Hvis man går virksomhedernes ordrebøger igennem, så afspejler den på mange måder også forventningerne til fremtiden. Generelt er virksomhedernes forventninger til ordrebeholdningen negativ blandt andet på grund af den langvarige økonomiske krise, som virksomhederne har været mærket af siden 2008. Alligevel viser Dansk Byggeris analyse, at ordrebogen hos virksomheder med over 50 ansatte er noget mere fyldt op end hos mindre virksomheder.

- Det er endnu en indikator på, at de store virksomheder løber fra de små og på, at der er behov for at gøre noget politisk, der kan stimulere privatforbruget. Ikke fordi danskerne skal ødsle med pengene, men at hr og fru Jensen igen tør investere, det er afgørende for at hjulene i alle dele af Danmark igen kører rundt, siger Andreas Fernstrøm.

Læse analysen om virksomhedernes forventninger til fremtiden her

Kontakt:
Chefkonsulent i Dansk Byggeri, Andreas Fernstrøm, telefon 21 26 66 34
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65