Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Det bliver lidt billigere at drive virksomhed

14 kommuner sætter til næste år skatten på at drive virksomhed, den såkaldte dækningsafgift, ned, og det betyder en besparelse for landets virksomheder på 43 millioner kroner. Det er positivt, men også småpenge set ud fra de 2,4 milliarder kroner kommunerne opkrævede alene i 2015, mener Dansk Byggeri

Det bliver billigere at drive virksomhed i blandt andet Middelfart, Horsens, Kolding og Ringsted. Samlet set sparer lokale virksomheder i 14 kommuner 43 millioner kroner, fordi kommunalpolitikerne har valgt at sænke dækningsafgiften. Det glæder Dansk Byggeri.

- Dækningsafgiften er en særskat på det at drive virksomhed, og det forvrider konkurrencen. Faktisk burde det jo belønnes, at der er nogen, som skaber arbejdspladser og skattekroner til kommunen. Derfor er det meget positivt, at flere kommuner får øjnene op for, at det ikke hensigtsmæssigt at sende en ekstra regning til de virksomheder, der har bosat sig i kommunen, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

57 kommuner opkræver ikke dækningsafgift, mens de resterende 41 kommuner i 2015 sender en samlet opkrævning til de lokale virksomheder på 2,4 milliarder kroner.

- Så når man ser på det samlede tal, så er en nedsættelse på 43 millioner kroner selvfølgelig en relativ lille besparelse ud af en samlet regning på hele 2,4 milliarder kroner i 2015. Men det går den rigtige retning – sidste år fjernede Halsnæs, Sorø, Sønderborg og Silkeborg dækningsafgiften helt, og i år følger Middelfart trop, siger Torben Liborius.

Men der er stor forskel på, hvor stor nedsættelsen af dækningsafgiften er. Brøndby og Vallensbæk har fx valgt til næste år at nedsætte den med beskedne 0,1 promillepoint.

- Det er selvfølgelig positivt, at de sænker afgiften frem for det modsatte. Men en sænkelse på 0,1 promillepoint er kun af symbolsk værdi, og jeg håber derfor ikke, at de fortsætter på den måde – det vil næsten være at holde de lokale virksomheder for nar. Så vil det tage næsten 100 år at afskaffe den helt, siger Torben Liborius. 


Se oversigten over udviklingen i dækningsafgiften fra 2015-2016 her


Kontakt
Erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius, telefon 23 32 34 95
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65