Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

En fejl at stække Skats muligheder for kontrol

Dansk Byggeri har ingen forståelse for, at regeringen vil begrænse Skats muligheder for at gribe ind, hvis der er begrundet mistanke om ulovligheder

Skatteminister Karsten Lauritzen har bebudet en benhård linje over for hardcore kriminelle mod til gengæld at lade lovlydige borgere i fred.

- Det er så spørgsmålet om boligejere, der har inviteret useriøse byggefirmaer uden respekt for skattebetaling, arbejdsmiljø og overenskomster indenfor på egen grund, hører til i den ene eller den anden gruppe. Nok et sted midt i mellem. For Dansk Byggeri er det afgørende imidlertid, at myndighederne fortsat sikres mulighed for at gennemføre en kontrol, når der er grund til at tro, at der sker ulovligheder, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Det er i dag tilladt myndighederne at kontrollere på privat grund, hvis der er begrundet mistanke om, at der foregår ulovligheder. Denne kontrolmulighed har gjort sig gældende i flere år og har været en succes.

- Blandt andet fordi, der er udvist god balance mellem kontrolarbejdet og graden af overtrædelser. Det har vist sig som en god og pragmatisk løsning, som vi stærkt anbefaler ikke at ofre på et ideologisk alter. Det har vist sig, at de gældende kontrolmuligheder har bidraget til at bekæmpe en god del af den unfair konkurrence, som regelrette byggevirksomheder har oplevet – ikke mindst på villavejene, siger Lars Storr-Hansen og fortsætter:

- Vi ved, at der nogle steder sjuskes med såvel skattebetaling, arbejdsmiljø og arbejdsforhold. Det er ganske enkelt uacceptabelt, og derfor er vi også parate til at finde praktiske og effektive løsninger. Der er nemlig to sider af den skattemæssige retssikkerhed. Dels den direkte hos dem, som kontrollen berører, men også den indirekte, nemlig retsfølelsen hos det store flertal af danskere og virksomheder, som heldigvis betaler deres skat efter reglerne. De bør føle sig krænket af denne undergravning af respekten for overholdelse af reglerne.Kontakt
Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, telefon 41 19 33 04
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32