Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Endelig en opjustering efter syv års ørkenvandring

Regeringens økonomiske redegørelse følger i kølvandet på dagens vismandsrapport, og begge prognoser har opjusteret vækstskønnet for i år. Dansk Byggeri glæder sig over den økonomiske fremgang men peger på, at der også er meget at indhente

26.05.15 - Med dagens fremrykkede Økonomiske Redegørelse opjusterer regeringen vækstskønnet for 2015 fra 1,4 pct. i december til nu 1,7 pct., mens vækstskønnet for 2016 fastholdes uændret på 2,0 pct.

- Man skal i bund og grund glæde sig over, at vi efter syv magre år med nedjustering på nedjustering nu endelig befinder os i et økonomisk klima, hvor prognoserne opjusteres i stedet for nedjusteres, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

- Nu er det vigtigt at holde tungen lige i munden og ikke falde for fristelsen til at stramme finanspolitikken op for hurtigt. Det vil nemlig være gift for det spirende opsving, siger Bo Sandberg.

Dansk Byggeri peger på, at der trods de milde vinde, som blæser ind over dansk økonomi, er meget at indhente i forhold til de lande, vi normalt sammenligner os med, nemlig vores nabolande og største samhandelspartnere, Tyskland og Sverige.

- I nul ud af de seneste 20 kvartaler har vi i Danmark haft en vækst, der er større end Tysklands, og kun i 3 af de seneste 20 kvartaler har vi haft højere vækst end Sverige, så der er i sandhed også noget at indhente, konstaterer Bo Sandberg.

På mod et spirende opsving
Dansk Byggeri er enig med regeringen om, at dansk økonomi har lagt det værste af finanskrisen bag sig, men erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen afventer fortsat BNP-tal for de første par kvartaler af 2015, før man tør konkludere, at vi befinder os i et decideret opsving.

- Der findes ingen officielle definitioner på opsving, men i min optik skal der både være tale om en solid og varig beskæftigelsesfremgang – hvilket isoleret set er opfyldt – og samtidig en økonomisk vækst, der opgjort på årsbasis i mindst to kvartaler i træk, ligger højere end den historiske trendvækst. Oversat til aktuelle danske forhold betyder det en BNP-vækst i den øvre ende af intervallet 1,5-2,0 pct., og der er vi knapt nok endnu, slutter Bo Sandberg.

Kontaktinformation:
Cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, telefon 28 50 38 19
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32