Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Energirenover og slip for dyr varmeregning

Danskerne er storforbrugere af energi, når det kommer til at varme boligen op. Derfor kan man som boligejer på sigt spare penge ved at investere i energirenoveringer, der sænker varmeforbruget i boligen

Er du også ved at falde ned af stolen, når rudekuverten med varmeregningen dumper ind ad brevsprækken, og det er tid til igen at betale for at få varmet boligen op? Så er du næppe den eneste.

Ifølge Dansk Byggeris Energianalyse 2015 er varmeforbruget nemlig klart den største synder, når det kommer til energiforbruget hos de danske boligejere. Og derfor er der mange penge at spare på varmeregningen ved investere i energirenoveringer af parcel- eller rækkehuset. I 2013 gik ca. 82 procent af energiforbruget i de danske husholdninger til opvarmning og resten til elektriske apparater og lys.

- Energirenoveringer, som sænker varmeforbruget, kan være alt lige fra efterisolering af hulmure, indervægge og ydervægge til udskiftning af gamle vinduer. Alt sammen noget, der kan mærkes på energiforbruget i boligen og derfor også på varmeregningen, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

I Danmark udgør private bygninger til helårsbeboelse 42 procent af den samlede bygningsmasse, og en væsentlig del af mulighederne for at spare på energien findes her.

- Interessen for energirenoveringer er stor blandt boligejerne, men desværre er der ikke ret mange som får udført dem. Med genindførelsen af BoligJob-ordningen er det blevet gjort endnu mere attraktivt at få isoleret boligen eller udskiftet vinduer, og det kan forhåbentlig få flere boligejere til at få øjnene op for, hvor god en investering en energirenovering kan være på sigt, siger Michael H. Nielsen.

Læs mere i Dansk Byggeris Energianalyse 2015 på s. 13


Kontakt
Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, telefon 20 28 52 64
Pressekonsulent Christian Ditlev Lund, Dansk Byggeri, telefon 72 16 02 38