Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Få gratis hjælp til at sikre boligen mod skybrud

Klimaforandringer betyder flere og flere kraftige regnskyl, og det skaber bekymring hos boligejere. Men med et gratis klimatilpasningstjek kan du få at vide, hvordan du bedst sikrer dig mod at få huset oversvømmet

Oplever du, at regnjakken og gummistøvlerne skal findes frem fra skabet oftere og oftere? Så er du næppe den eneste. Den gennemsnitlige årlige nedbør har nemlig været stigende siden midten af det sidste århundrede, og hos DMI forventer man flere kraftige skybrud i fremtiden.

Den udvikling stiller krav til danskernes boliger, som også i fremtiden skal være forberedt på at kunne modstå de store vandmasser. Med et gratis klimatilpasningstjek kan man som boligejer få vejledning i, hvordan man sikrer sig bedst mod de store vandmasser, så kælderen ikke ender med at stå under vand, når skybruddet rammer.

Det er medlemmer af Dansk Byggeris Kloaksektion, Danske Kloakmestre, Kloakmestrenes TV-inspektion, Danske Maskinstationer og Entreprenører, Danske Anlægsgartnere og De Grønne Kloakentreprenører, som tilbyder gratis klimatjek.

- Der er ingen tvivl om, at de stigende mængder nedbør sætter boligejernes kloaksystemer under pres. Derfor er det en rigtig god ide at få lavet et klimatilpasningstjek af boligen, så man får den rigtige vejledning i forhold til, hvilke løsninger, som passer bedst til boligen, siger Mikael Mortensen, chefkonsulent i Kloaksektionen under Dansk Byggeri.

Ved klimatilpasningstjekket gennemgår en fagmand din bolig og undersøger, hvor der er størst risiko for, at vandet kan trænge ind i forbindelse med fx et skybrud. Derudover får du en faglig vurdering af, hvilke løsninger, som egner sig bedst til at sikre din bolig mod vandmasserne.

- Der findes forskellige løsninger, man som privatperson kan installere for at sikre sig mod skybrud. Men det er ikke sikkert, at den løsning som naboen har også passer på din grund. Med klimatjekket får man en professionel vurdering af, hvad der egner sig bedst til dig. Dermed er der mulighed for, at man i sidste ende sparer de penge, som måske ville være brugt på forkert skybrudssikring, der alligevel ikke virker, siger Mikael Mortensen.

Læs mere om det gratis klimatilpasningstjek her

Se hvilke virksomheder der tilbyder et gratis klimatilpasningstjek her


Kontakt
Chefkonsulent i Dansk Byggeri, Mikael Mortensen, telefon 30 16 37 99
Pressemedarbejder i Dansk Byggeri, Christian Ditlev Lund, telefon 72 16 02 38