Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Færre konkurser end for et år siden

I januar måned var der 45 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det er fem mindre end i januar måned sidste år

04-02-2015

45 virksomheder i bygge- og anlægsbranchen gik konkurs i januar måned. Det betyder, at der de seneste tre måneder er 153 virksomheder, der er bukket under. Til sammenligning var der i den samme periode ét år tidligere 173 virksomheder, der gik konkurs. Det svarer til et fald på knap 12 procent.  

- 45 konkurser er en del flere, end vi så i december måned, men det er i sig selv ikke noget, der skal skabe utryghed. Hvis man sammenligner de seneste tre måneder med den tilsvarende periode ét tidligere, så er der rent faktisk et fald på næsten 12 procent, udtaler Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri.  

- Selvom vi rent faktisk forventer et fald i aktiviteten i branchen i 2015, er vores skøn for antallet af konkurser i år i underkanten af 500 – et lille fald i forhold til 2014. De fleste af de virksomheder, som har overlevet krisen indtil nu, kan også godt klare et år mere, siger Andreas Fernstrøm og fortsætter:  

- Virksomhederne er blevet erfarne i forhold til at holde hovedet oven vande i krisetider, og de har fået skåret alt overflødigt fedt væk. Men der vil stadig være flere konkursramte virksomheder end i normale år, hvor vi ser 200 til 400 konkurser om året.  

Kontakt:
Chefkonsulent i Dansk Byggeri, Andreas Fernstrøm, tlf.: 21 26 66 34
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, tlf.: 30 36 02 65