Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Flot optag på byggeriets uddannelser

Mere end 1.200 unge er blevet optaget på en videregående uddannelse inden for byggeriet. Det er positivt for branchen, der har brug for et uddannelsesløft, mener Dansk Byggeri

31-07-2015
Torsdag fik landets unge svar på, om de har fået en studieplads og efter sommerferien skal i gang med at studere. Optaget på de videregående uddannelser inden for byggeriet tegner sig positivt, og er i år sammenlagt steget med 9 % i forhold til sidste år. Det er særligt bygningskonstruktøruddannelsen der trækker op med en stigning på 139 nye studerende.

800 unge er optaget på bygningskonstruktøruddannelsen, mens 78 er kommet ind på uddannelsen for byggekoordinatorer og 369 skal i gang med at læse til diplomingeniør inden for byggeri og anlæg.

- De flotte optagelsestal tegner godt for bygge- og anlægsbranchen, for branchen har brug for et uddannelsesløft, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Sidse Frich Thygesen.

Ifølge Dansk Byggeris arbejdsmarkedsanalyse, vil der i løbet af de kommende 10 år komme til at mangle 2.500 ansatte med en erhvervsakademiuddannelse og 500 ansatte med en professionsbachelor inden for byggeri og anlæg.

- Det er naturligvis positivt at mange unge har valgt at læse til konstruktør eller bygningsingeniør, men vi kunne godt have ønsket os, at flere unge havde valgt at starte på byggekoordinatoruddannelsen, hvor fokus i høj grad er på kompetencer inden for styring, logistik og ledelse af processer, siger Sidse Frich Thygesen. Hun understreger dog, at byggekoordinatoruddannelsen er er en ny uddannelse, og at erfaringer fra andre uddannelser viser, at det tager tid for en ny uddannelse at få fodfæste.

Sidste år startede de første elever på den 2-årige erhvervsakademiuddannelse som byggekoordinator. Uddannelsen henvender sig til erhvervsuddannede inden for byggeri og anlæg, som ønsker at læse videre, og den har især fokus på styring, logistik og ledelse.

Dansk Byggeri har været med til at udvikle uddannelsen, som udbydes på seks erhvervsakademier landet over.

Kontaktinformation
Chefkonsulent Sidse Frich Thygesen, Dansk Byggeri, telefon 40 81 87 47
Kommunikationskonsulent Mette Skovgaard Petersen, Dansk Byggeri, telefon 30 27 37 01