Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

For korte åbningstider på kommunernes genbrugspladser

En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri viser, at der er stor forskel på, om kommunens genbrugspladser holder åbent i håndværkernes arbejdstid eller ej. Sværest er det at komme af med affaldet i Aalborg, Skanderborg, Odder, Solrød, Greve og på Fanø

Dansk Byggeris undersøgelse af åbningstiderne på de kommunale genbrugspladser viser, at der stadig er stor forskel på, hvornår håndværkere kan svinge forbi med deres byggeaffald og læsse det af på en kommunal genbrugsplads. Kun i 29 ud af 98 kommuner er det muligt at aflevere affald i den såkaldte peakperiode, der strækker sig fra kl. 7 til kl. 17, som er det tidspunkt, hvor håndværkerne normalt er på arbejde. I seks kommuner - Aalborg, Skanderborg, Odder, Solrød, Greve og på Fanø - er der kun åbent i mindre end seks timer i den periode.

- Det er vigtigt for de virksomheder, der vælger at bruge de offentlige genbrugspladser, at genbrugspladserne har fleksible åbningstider, så de ikke skal bruge tid på at fare land og rige rundt for at komme af med affaldet, efter fx at have revet et køkken eller et badeværelse ned. Flere kommuner må gerne prioritere det her område lidt højere og udvide åbningstiderne, siger Miljøkonsulent i Dansk Byggeri, Simon Stig-Gylling.

Aalborg er bundskraber

I toppen af ranglisten ligger Lolland-Falster og Bornholm, der begge har gennemsnitlig åbningstid i håndværkernes arbejdstid på 10 timer. I landets tredjestørste Kommune, Aalborg, er den gennemsnitlige åbningstids i peaktiden helt nede på fem timer. Det samme gør sig gældende i Skanderborg, Odder, Solrød, og Greve, og på Fanø er åbningstiden kun på tre timer. Den store forskel kommunerne imellem undrer Simon Stig-Gylling:

- Jeg synes, det er utroligt, at man i landets tredjestørste Kommune har så ringe muligheder som erhvervsdrivende for at komme af med sit affald på den kommunale genbrugsplads. Og det samme gør sig gældende i de fem andre kommuner. En gennemsnitlig åbningstid på mellem tre og fem timer i peaktiden er ikke i orden, siger Simon Stig-Gylling.


Læs analysen af erhvervsvenligheden i affaldssektoren her


Se åbningstiderne på genbrugspladserne for din kommune her

Kontakt
Miljøkonsulent i Dansk Byggeri, Simon Stig-Gylling, telefon 31 60 99 08
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Christian Ditlev Lund, telefon 72 16 02 38