Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Forsigtigper på hjortens skuldre

Dansk Byggeri anerkender regeringens behov for at se situationen an. Der er dog også behov for at holde ambitionerne på højt niveau, når det handler om at fremtidssikre vores uddannelsesbehov og infrastruktur – ikke mindst af hensyn til erhvervslivet

Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen er meget tryg ved, at det vil lykkes regeringen at levere varen i forhold til de reformprocesser, der er behov for at videreføre på arbejdsmarkedsområdet. Derfor er der også en god portion forståelse for, at regeringen vælger at tage en pause, når det handler om at udvide det offentlige forbrug, som dog øges betydeligt på især sundhedsområdet.

- Jeg ser derfor et finanslovsforslag, der uden de store sværdslag imødekommer erhvervslivet på en række områder. Der er som forventet afsat penge til erhvervsudvikling i de mindre byer og landdistrikter, og for Dansk Byggeri er der særlig grund til at rose, at regeringen står fast på BoligJob-ordningen, som er en nyttig skattelettelse til helt almindelige danskere. Vi noterer os med tilfredshed, at regeringen, som lovet, letter erhvervslivet for såvel NOx-afgift og beskatning ved generationsskifte, siger Lars Storr-Hansen.

Finansieringen er fremkommet ved at skære 2,3 mia. kr. i udviklingsbistand og 1,4 mia. kr. på forskningsområdet. Hertil kommer besparelser på en halv milliard kroner på beskæftigelsesindsatsen, 110 mio. kr. på boligstøtte til folkepensionister ligesom fx støtten til klima- og miljøområdet og diverse statslige puljer må se sig beskåret.

Lars Storr-Hansen ser med nogen bekymring på nogle af besparelserne. Der er tilsyneladende gået lidt for meget forsigtigper i finansministerens dispositioner i forhold til infrastruktur og erhvervsuddannelser:

- For Dansk Byggeri er det svært at forstå, at der ikke er større vilje til at indfri ambitionerne på erhvervsskoleområdet i lyset af det behov, som vi allerede nu kan se i forhold til at skaffe kvalificeret arbejdskraft fremover, siger Lars Storr-Hansen.

Han pointerer også, at man i Dansk Byggeri gerne havde set, at der i finanslovsforslaget var større fasthed omkring investeringer i de nyttige infrastrukturprojekter, som ikke mindst vil gavne erhvervslivet bredt.


Kontakt
Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, telefon 41 19 33 04
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32