Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Grøn BoligJob-ordning for alle

Håndværkerfradraget er genindført, så det omfatter arbejde udført i hele 2015 med tilbagevirkende kraft. Når andelsboligejere efterlyser adgang til at kunne benytte det populære fradrag, så har de ifølge Dansk Byggeri en pointe

29-07-2015
Når den politiske sæson går i gang igen efter sommerferien, går arbejdet med udformning af en grøn udgave af BoligJob-ordningen i gang, som skal virke fra den 1. januar 2016. Det skal blandt andet fastlægges, hvilke typer af arbejde, der skal være omfattet af ordningen, fx energiforbedringstiltag i boligen som isolering, udskiftning af vinduer eller modernisering af tekniske installationer.

Men ordningen skal også tilpasses, så lejere i udlejningsboliger kan få lov at benytte den.

- Når andelsboligejere nu efterlyser adgang til at kunne benytte ordningen, så har de en meget vigtig pointe, som bør tages alvorligt, når regeringen og de øvrige aftaleparter til efteråret går i gang med at drøfte, hvordan ordningen skal indrettes efter årsskiftet. Det vil være helt naturligt, at andelsboliger og andelsboligforeninger også tænkes ind i en ny grøn udgave af ordningen, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

Han mener desuden, at en grøn udgave af fradragsordningen er et kærkomment incitament for bygningsejere i forhold til at sætte gang i energiforbedringer i deres boliger:

- Det er et fokus, som er helt nødvendigt for, at Danmark kan realisere målsætningerne om at blive fri af fossile energikilder i 2050. Bygninger står i dag for knap 40 pct. af det samlede energiforbrug i herhjemme. Skal vi realisere den grønne omstilling til fossilfrie energikilder på en omkostningseffektiv måde, så er vi nødt til både at nedsætte behovet for energi og omstille vores energiforsyning.

Ifølge Dansk Byggeri har der hidtil eksisteret et noget ensidigt fokus på, hvordan energiforsyningen bør omstilles, fx ved opstilling af vindmøller.

- Med en grøn BoligJob-ordning er der udsigt til, at vi får stimuleret den del af omstillingen, som handler om, at alle skal bruge mindre energi, og det er helt nødvendigt, siger Michael H. Nielsen.

De hidtidige erfaringer med BoligJob-ordningen er, at ca. en tredjedel af de opgaver, der er udført via ordningen, har været energiforbedrende tiltag. Noget, der ifølge Dansk Byggeri vil blive skruet kraftigt op for med den nye ordning.

Kontaktinformation
Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, telefon 20 28 52 64
Kommunikationskonsulent i Dansk Byggeri, Mette Skovgaard Petersen, telefon 30 27 37 01