Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Håndværksfirma adopterer folkeskoleklasse

Det sjællandske håndværksfirma Jakon har indgået et samarbejde med Ballerup Kommune om at adoptere en folkeskoleklasse på Hedegårdsskolen i Ballerup. Samarbejdet skal lære de unge om arbejdslivet og mulighederne for en karriere i byggebranchen

Hvordan styrer man en kæmpekran eller tegner et helt nyt moderne fængsel på Falster? Det spørgsmål kan 7. A på Hedegårdsskolen i Ballerup se frem til snart at få svaret på. Det sjællandske håndværksfirma Jakon har nemlig sagt ja til at tage skoleklassen under vingerne i en såkaldt adoptionsordning.

Ordningen fungerer som en aftale mellem Jakon og Ballerup Kommune, hvor eleverne i løbet af 7., 8. og 9. klasse kan få en fornemmelse for, hvordan det er at arbejde i en virksomhed som Jakon. Og samarbejdet mellem kommunen og håndværksvirksomheden glæder Helene Høj, der er konsulent i Dansk Byggeri:

- Der er stadig for få elever, der vælger at fortsætte på en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Derfor håber jeg, at det her initiativ kan inspirere flere af de unge til at vælge en erhvervsuddannelse når de står over for valget om, hvilken ungdomsuddannelse de skal søge om nogle år, siger konsulent i Dansk Byggeri, Helene Høj.

Den 6. oktober 2015 ifører eleverne sig for første gang sikkerhedssko og hjelme, når de sammen med Jakon skal besøge byggeriet af det nye statsfængsel på Falster. Her bliver de vist rundt på byggepladsen og introduceres til, hvordan byggeprocessen foregår helt fra tegnebræt til virkelighed. Til maj næste år besøger eleverne så byggepladsen igen for at se fremdriften i byggeriet.

- Samarbejdet er en rigtig god metode til at få elever og lærere lidt væk fra den traditionelle klasseundervisning på skolen og ud i virkeligheden. Det er inspirerende for eleverne at få jord under neglene, og se hvordan arbejdet på en byggeplads foregår, siger Helene Høj.


Kontakt
Konsulent i Dansk Byggeri, Helene Høj, telefon 72 16 02 35
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Christian Ditlev Lund, telefon 72 16 02 38