Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Hold øje med sneen og undgå skader på boligen

Et snefyldt landskab kan få konsekvenser for boligens tag, hvor ophobning af den kolde masse sætter pres på tagkonstruktionen. Hvis boligejeren holder et vågent øje på sneen, kan det minimere risikoen for skader på boligen

23-11-2015

Når sneen daler over Danmark i de kolde vintermåneder, bliver boligens tag sat på en af årets hårdeste prøver. Utætheder i taget kan føre til fugt i boligen, mens en skrøbelig tagkonstruktion kan styrte sammen på grund af det øgede tryk.

- Boligens tag bliver virkelig sat på prøve, når det sner. Selvom et tag er kommet godt igennem efteråret, er det ikke sikkert, det klarer sig igennem en vinter med sne, uden det kan føre til skader på resten af huset. Derfor er det en god idé at holde et vågent øje med taget i løbet af vinteren, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Niels Strange.

Boliger med fladt tag er især i risiko for at bukke under for snemængderne, fordi det er svært at få sneen væk, og der kan derfor komme tryk på hele tagkonstruktionen. Men boliger med taghældning kan ikke sige sig helt fri for problemer, da læforhold på tagkonstruktionen kan føre til ophobning af sne.

- Jo længere tid sneen ligger på taget, jo større er risikoen for, at det finder vej ind i boligen. Derfor er det en god idé at være vågen over for de steder, hvor sneen kan ophobe sig som fx ved skotrender eller andre samlinger i tagfladen. Hvis en høj og en lav bygning er bygget sammen, kan der desuden også være risiko for ophobning af sne på den lave bygnings tag, siger Niels Strange og fortsætter:

- Det bør være en fast tradition at gå taget efter, før sneen melder sin ankomst. Hvis man alligevel ikke har fået det gjort, er der ikke nogen grund til at lege supermand og selv bevæge sig rundt på taget og fjerne sne. Der er risiko for at styrte ned, eller at taget styrter sammen. Det kan derfor være en god idé at kontakte en professionel håndværker, så arbejdet bliver udført med den rette sikkerhed, slutter Niels Strange.

På linket nedenfor kan du under punkt fire finde vejledning til snerydning af dit tag og forebyggelse af sneskader.

http://bygningsreglementet.dk/vejledninger/0/49
Kontaktinformation

Chefkonsulent i Dansk Byggeri, Niels Strange, telefon 40 33 64 94
Journalist i Dansk Byggeri, Nicolai Schou, telefon 40 12 98 75