Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Holstebro er Danmarksmester i erhvervsvenlighed

Den årlige analyse fra Dansk Byggeri kårer Holstebro som landets mest erhvervsvenlige kommune, mens Rødovre er bundskraber. Generelt er de jyske kommuner mere erhvervsvenlige end de sjællandske

25-06-2015

Hvis du skal starte virksomhed, så er det ikke lige meget hvor i landet, du lægger firmaadressen. Mens erhvervsvenligheden er i top i Hostebro, så er det noget mere besværligt at drive virksomhed i Rødovre.

Det viser den årlige analyse fra Dansk Byg­geri, hvor kommunernes erhvervsvenlig­hed bliver vurderet ud fra 29 forskellige in­dikatorer. Det handler om alt fra åbnings­tider på genbrugspladsen til ventetiden på en byggetilladelse og størrelsen på skatter og afgifter.  

Her placerer Holstebro sig på en førsteplads, mens Rødovre er bundskrabe­ren på plads nummer 98 ud af 98 kommu­ner.

- Generelt kan man sige, at hoved­stadskommunerne ikke gør sig umage nok for at tiltrække og fastholde virksomheder. De lukrerer simpelthen på deres beliggenhed og regner med, at virksomheder og aktivi­tet kommer af sig selv, mens de jyske kom­muner skal kæmpe lidt mere. På trods af flere indsatser fra Københavns side, så er vores hovedstad igen i år at finde blandt de ti mindst erhvervsvenlige, mens de jyske kommuner generelt klarer sig bedre. Det er et tydeligt signal, siger Lars Storr-Hansen, administrerende direktør i Dansk Byggeri, og uddyber:

- Danmarks mest erhvervsvenlige kom­mune 2015 ligger også i Jylland, og Holste­bro har i flere år konsekvent været blandt landets mest erhvervsvenlige. Sidste år landede de på femtepladsen, og tilbage i 2012 løb de også med førstepladsen. Så her er en kommune, som gennem flere år i har imødekommet det lokale er­hvervsliv.  

Og det er da også udelukkende jyske kom­muner, som ligger i top ti. Norddjurs på an­denpladsen, Morsø på tredjepladsen, Vejen på fjerdepladsen og Herning på femteplad­sen. Til gengæld ligger den nordjyske ho­vedstad Aalborg og de fire sjællandske kom­muner Hvidovre, Tårnby, Allerød og Rødov­re i bunden af listen.

- Kommunerne skal huske på, at hvis det går det lokale erhvervsliv godt, så går det også kommunen godt, fordi det bety­der, at der både er lokale arbejdspladser og flere penge i kommunekassen at gøre godt med. Den lektie håber jeg, at kommunerne i den mindre erhvervsvenlige del af skala­en vil læse lidt op på til næste år, siger Lars Storr-Hansen.

Se ranglisten på side 4 og læs hele analysen af kommunernes erhvervs- og byggevenlighed her

Se ranglisten inddelt efter regioner her

Se de enkelte nøgletal for din kommune her

Kontakt:
Administrerende direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, telefon 41 19 33 04
Pressekonsulent for Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65