Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Husejerne fyrer for kragerne

Mens de danske husejere går rundt og tror, at deres huse både er gode til at holde på varmen og spare på strømmen, så er virkeligheden en helt anden, viser en ny analyse

28-01-2015

Næsten halvdelen af de danske husejere fyrer for kragerne. Deres huse er nemlig i så dårlig energimæssig stand, at huset kun har et energimærke E eller dårligere. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri, der også indeholder en YouGov rundspørge, der viser, at kun ti procent at de danske husejere rent faktisk er klar over, at deres hus er i dårlig energimæssig stand.

- Det er noget af et forvrænget virkelighedsbillede, som omkring en tredjedel af de danske husejere går rundt med. Der er ingen, der i ret lang tid af gangen har vinduerne på klem og radiatoren på fuld drøn samtidig, men når det gælder husets energimærke, så har vi en tendens til at lukke øjnene, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, og tilføjer:

- I dag har vi alle sammen vænnet os til at købe vaskemaskiner og andre hårde hvidevarer, der har gode energimærker – både fordi det er godt for miljøet, og fordi vi sparer penge på energiregningen. Vi skal vænne os til at tænke det samme om vores huse, for her er også både C02 og penge at spare. Men noget tyder på, at husejerne ikke har indset det.

Husejerne påpeger også i analysen, at det er økonomien, der afgør, hvorvidt de vil gå i gang med at isolere huset, skifte vinduer eller andre energibesparende tiltag.

- Netop derfor er det ærgerligt, at politikerne ikke kunne blive enige om at forlænge BoligJob-ordningen. Når tilskud og information går hånd i hånd, har vi den bedste grobund for grønne projekter. Men den bølge som BoligJob-ordningen medførte er lige så stille gået i stå sammen med ordningens ophør ved årsskiftet. Der er lang vej endnu, hvis Danmark skal være fri af fossile brændstoffer i 2050, sådan som politikerne lægger op til, siger Michael H. Nielsen.

Læs mere på side 11 og 17 i Byggeriets Energianalyse 2015

Kontaktinformation
Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, telefon 20 28 52 64
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65