Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Igen en måned med mange konkurser

I april måned var der hele 63 virksomheder, der drejede nøglen om i bygge- og anlægsbranchen. Det var altså igen en måned med mange konkurser

07-05-15 - I april måned var der 63 konkurser i bygge- og anlægsbranchen, og vi er nu oppe på hele 204 konkurser i årets første fire måneder. Til sammenligning var der i samme periode sidste år 47 færre konkurser.

- For anden måned i træk ser vi et konkursniveau, som ligger markant over niveauet fra sidste år. Det er stadig ikke tid til at male fanden på væggen og proklamere et stigende konkursniveau, da konkurstallene varierer meget fra måned til måned. Men hvis vi ikke ser en bedring i de kommende måneder, kan vi blive nødt til at justere vores skøn for antallet af konkurser i 2015, siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

- Sammenholdt med de seneste tal for beskæftigelsen, der viser en stigning, kan det virke paradoksalt, at der er flere konkurser. Men det hænger formentlig sammen med, at mens mange virksomheder i branchen klarer sig bedre og ser lysere på fremtiden, så er der også en restgruppe af virksomheder, som har sværere ved at vriste sig fri af de dårlige tider, udtaler Andreas Fernstrøm.

- Hvis man skal tage de optimistiske briller på, så kan man håbe, at de stigende boligpriser kombineret med den lave rente, vi indtil videre har haft i 2015, kan sparke gang i privatforbruget. Et øget privatforbrug er nemlig præcis det, som branchen sukker efter, slutter Andreas Fernstrøm.

Kontaktinformation:
Chefkonsulent i Dansk Byggeri, Andreas Fernstrøm, afe@danskbyggeri.dk, telefon 21 26 66 34
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, ans@danskbyggeri.dk, telefon 30 36 02 65