Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ingen øget genanvendelse uden øget viden

Miljøministerens netop offentliggjorte Ressourcestrategi II bliver budt velkommen af byggebranchen. Men en strategi på fint papir er ikke nok, mener Dansk Byggeri

05-02-2015

Ressourcestrategi II, der i modsætning til sin forgænger, primært handler om frivillige initiativer, har til formål at øge genbrug og genanvendelse gennem mere information og politisk understøttende initiativer. Strategien, der har fokus på enkeltsektorer i Danmark, har også fokus på ressourcestrømmen i byggebranchen, med henblik på at skabe mere ressourceforebyggelse – herunder genanvendelse og genbrug.  

Men i byggebranchen kan man ikke sige genanvendelse og genbrug uden at sige viden og ansvar for at fjerne de miljøfarlige stoffer og materialer forud for nedrivning, renovering og ombygning.  

- Alt for længe er Dansk Byggeri blevet kontaktet af frustrerede bygherrer, der i deres desperation søger viden hos entreprenørerne om håndtering af miljøfarlige stoffer og materialer, alene fordi der ikke findes et uvildigt center til at vejlede bygherrerne om deres ansvar i den sammenhæng, siger miljøkonsulent i Dansk Byggeri, Simon Stig-Gylling.  

Problemet er ikke kun udtalt hos bygherrerne. Entreprenører og rådgivere kan også være i tvivl, og det samme gælder kommunerne.  

- De står hver især for deres del af byggeprocessen, og de skal have en forståelse for deres ansvar, hvis vi skal forhindre, at meget farlige miljøgifte bliver spredt i naturen i selve genanvendelsens navn, siger Simon Stig-Gylling.  

Dansk Byggeri har derfor med en støtteerklæring fra Miljøstyrelsen søgt midler i forskellige fonde med henblik på at få oprettet et uvildigt videncenter, som kan vejlede alle parter i byggeprocessen om miljøfarlige stoffer og genanvendelse.  

Se Miljøministeriets nye ressourcestrategi II her  

Kontakt:
Miljøkonsulent i Dansk Byggeri, Simon Stig-Gylling, telefon 31 60 99 08
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65