Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Kommuner sender regning på 2,4 milliarder

42 kommuner holder fast i at opkræve dækningsafgift, og det koster de lokale virksomheder alene i år 2,4 milliarder kroner. Kommunerne i hovedstadsområdet indkræver flest penge, viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri

12.05.15 - I 42 kommuner koster det ekstra at drive virksomhed – her lever dækningsafgiften nemlig stadig, og det betyder hvert år en ekstra opkrævning fra kommunen. Den samlede regning lyder i år på 2,4 milliarder kroner. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

I hovedstadsområdet opkræver alle kommunerne dækningsafgift – og alle kommuner på nær Frederiksberg opkræver den maksimale promille på 10 eller meget tæt på. Alene København opkræver i år tæt på en milliard kroner i dækningsafgift hos de lokale virksomheder.

- Det er mange penge, som hvert år bliver hentet i virksomhedernes lommer. Særligt kommunerne i hovedstadsområdet lukrerer på deres beliggenhed, men det er en forkert måde at tænke på. I stedet for at gøre det dyrere at drive virksomhed, skulle de gøre det mere attraktivt. Det er en god forretning for både kommunerne og virksomhederne. Helt grundlæggende er det jo sådan, at når virksomhederne har det godt, så smitter det af på kommunekassen, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri Torben Liborius og tilføjer:

- Spørgsmålet er, hvad virksomhederne rent faktisk får for pengene. Vores oplevelse er desværre ingenting.

Dækningsafgiften er en afgift på forretningsejendomme, og det er kommunerne selv, der beslutter, om de ønsker at opkræve afgiften.

Den samlede regning for dækningsafgiften er faldet med fem procent. Det er blandt andet fordi de lokale virksomheder i Halsnæs, Silkeborg, Sorø og Sønderborg slipper for første gang i år for den ekstra opkrævning, da de fire kommuner har valgt helt at afskaffe dækningsafgiften.

- Flere og flere kommuner finder heldigvis ud af, at hvis de vil holde liv i de lokale arbejdspladser, så sker det i fællesskab med det lokale erhvervsliv og ved at give dem gode betingelser for netop at vokse og skabe arbejdspladser. I den sammenhæng klinger det lidt hult at opkræve en afgift, som gør det dyrere at drive virksomhed. Det håber jeg, at flere kommuner finder ud af og dermed altså også dropper dækningsafgiften, siger Torben Liborius.

Læs analysen af kommunernes dækningsafgift her

Se hvor meget de enkelte kommuner kræver i dækningsafgift her

Kontaktinformation:
Erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius, telefon 23 32 34 95
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65