Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Komproment som Dansk Byggeris klimaambassadør på COP21

Fra weekenden kickstarter verdens ledere COP21 i Paris. Her vil også Dansk Byggeri byde ind på bygge- og anlægsbranchens bidrag til at holde det globale klima i skak. På programmet finder man også Komproment, som skal levere input om innovative solcellesystemer

27-11-2015

Dansk Byggeri deltager på “Conference Climate Change Construction Solutions” den 4. december i Paris, som er en af mange særskilte konferencer omkring det store klimatopmøde COP21 i Paris, der løber af stablen med verdens topledere i dagene fra den 30. november til den 11. december.

- Presset på verdens ledere bliver større, fordi der ikke leveres nok bindende ambitioner, som kan nedbringe de globale temperaturstigninger. Det vil ifølge FN ikke længere være muligt at holde temperaturstigningen under to grader frem til 2030, og desværre ser det heller ikke ud til, at COP21 kan levere varen, fortæller international chef i Dansk Byggeri, Henriette Thuen.

Det er en vigtig dagsorden for Dansk Byggeri i Danmark såvel som internationalt at være med til at sikre fokus på bygningernes bidrag til at nedbringe det fossile energiforbrug. For Dansk Byggeri handler det om at få politikerne til at stille høje krav til bygningerne, da branchen ifølge Henriette Thuen godt kan levere. Hun deltager selv på konferencen:

- Jeg håber at høre meget om energifokus på byggeri og infrastruktur, som en del af løsningen. Det er fortsat sådan, at den billigste og bedste energi er den, der ikke bruges, og vi ved jo, at der findes masser af innovative løsninger i byggeriet, både når der tales energirenovering, energieffektivisering og klimatilpassede løsninger, siger Henriette Thuen.

Et godt eksempel er den danske virksomhed Komproment, som udvikler og producerer avancerede, integrerede solfangersystemer. Direktør Niels Heidtmann er inviteret til Paris for at præsentere virksomhedens system og mangeårige erfaringer.

- Det er en meget spændende ting for en virksomhed som Komproment at få lov til at vise, hvad vi kan i et internationalt forum. For os har det været et klart mål at skille os ud, blandt andet ved at skabe ikke bare et avanceret system, men også et system, der er til at holde ud at kigge på. Det er nødvendigt, hvis vi skal have kunderne med, siger direktør Niels Heidtmann forud for konferencen.

Komproment vil på konferencen præsentere tre vigtige nyheder, nemlig nyudviklede og ventilerede facadesystemer, et tagsystem, der integrerer såvel solceller som ventilation og endelig de innovative samarbejder, som virksomheder har opbygget med førende arkitekter om nye solcellekoncepter.

Det passer således godt ind i særkonferencen, hvor den europæiske byggebranche netop sætter fokus på, hvordan vi skaber et moderne samfund med løsninger, der holder CO2-udledningen nede.

- Og Danmark har her meget at byde på, og derfor dejlig, at vi kan få en virksomhed, som Komproment med i det officielle program, som eksempel på, hvad den danske byggeindustri formår, når det handler om at skabe innovative energiløsninger, slutter Henriette Thuen.

Link til Climate Change Construction Solutions
Link til Komproment

Vedlagt foto af Niels Heidtmann, direktør for tagleverandøren Komproment

Vedhæftede filer
Direktør Niels Heidtmann.jpegKontakt
Afdelingschef Henriette Thuen, Dansk Byggeri, telefon +45 40 98 41 30
Direktør Niels Heidtmann, Komproment, telefon +45 50 77 04 52
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon +45 40 29 92 32