Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Konkursniveauet overrasker negativt

I maj måned var der 56 konkurser i bygge- og anlægsbranchen mod 48 sidste år. Det er tredje måned i træk, hvor vi har et højere konkursniveau i forhold til 2014. Dansk Byggeri vurderer, at når året er omme, har vi set 600-650 konkurser i branchen

I maj måned var der 56 virksomheder, der drejede nøglen om i bygge- og anlægsbranchen. Det bringer årets antal konkurser op på 260. Til sammenligning var der i maj måned sidste år 48 konkurser, og der havde været 205 konkurser siden årsskiftet. Der er altså tale om en stigning på 27 procent.

- Efter at maj måned igen blev en måned med mange konkurser, har vi valgt at revurdere vores skøn for antallet af konkurser i bygge- og anlægsbranchen i 2015. Hvor vi tidligere forventede et lavere niveau end i 2014, vurderer vi nu, at vi vil nå op på 600-650 konkurser, når året er omme, siger Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

- Det stigende antal konkurser har overrasket os, men det hænger sammen med, at hvor det egentlig ser fornuftigt ud for de større virksomheder, så mangler vi stadig at se, at aktiviteten hos privatforbrugerne kommer i gang, og dermed de mindre virksomheder, siger Andreas Fernstrøm og fortsætter:

- Vi ser flere positive tendenser i øjeblikket – der er gode tal for forbrugertilliden, mange har fået omlagt lån til en lavere rente og fået flere penge mellem hænderne. Samtidig er der udsigt til en stigning i beskæftigelsen generelt, selv om det fortsat halter i byggeriet. Problemet er bare, at det ikke materialiserer sig til aktivitet i bygge- og anlægsbranchen, og dermed er den udmarvningsproces, der startede i 2008 stadig ikke overstået, så vi forventer at se en del konkurser i resten af 2015.

Kontakt
Chefkonsulent Andreas Fernstrøm, afe@danskbyggeri.dk, telefon 21 26 66 34
Pressechef Mogens Hjelm, moh@danskbyggeri.dk, telefon 40 29 92 32