Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Konkurspilen peger i den rigtige retning

Hvor vi i første halvår af 2015 så, at der var flere konkurser i bygge- og anlægsbranchen end i 2014, så tyder andet halvår på en forbedring, hvor vi ligger under niveauet fra sidste år

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i oktober var 47 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det er en forbedring i forhold til sidste år, hvor der var 63 konkurser i oktober måned.

Hvis man sammenligner første halvår 2015 med første halvår 2014, så var der i år en stigning i antallet af konkurserne på 26 procent. Til gengæld har der indtil videre i andet halvår været et fald på 16 procent.

- Det er vældig positivt at se, at den stigning, vi så i antallet af konkurser i starten af året, er ved at løje af, og at konkursniveauet i de seneste måneder har ligget under niveauet fra sidste år, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri, og fortsætter:

- Selvom der er færre konkurser i andet halvår, så ændrer det ikke ved, at vi kommer til at se en lille stigning i antallet af konkurser i 2015. Men forhåbentlig kan vi med det lavere konkursniveau i andet halvår genoptage tendensen med færre konkurser år for år igen i 2016.


Kontakt
Analysechef Andreas Fernstrøm, afe@danskbyggeri.dk, tlf. 21 26 66 34
Pressechef Mogens Hjelm, moh@danskbyggeri.dk, tlf. 40 29 92 32