Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Landets bedste lærlinge kåret ved rekordstort DM i Skills

Danmarksmestrene i 36 fag fra erhvervsuddannelserne blev lørdag kåret efter tre dages intense konkurrencer i København. Over 300 deltagere blev fulgt nøje af de 68.000 besøgende, og DM i Skills blev dermed det suverænt største uddannelsesevent nogensinde

12-01-2015

Perfekte samlinger på trækonstruktionen. Brosten lagt i en cirkelrund figur med overlegen sans for detaljen. Helt præcise skæringer i linoleumsgulvets mønstre.

Lærlinge fra tømrer-, brolægger- og gulvlæggeruddannelsen repræsenterede tre af de 36 erhvervsuddannelser, der fra d. 8.-10. januar havde sendt deres dygtigste elever afsted til ædel kappestrid i København for at dyste om DM i Skills.

- Danmarksmesterskaberne, der fandt sted i Bella Centret, slog alle rekorder med 68.000 besøgende. Det er fantastisk, og de mange gæster har været helt tæt på landets dygtigste unge håndværkslærlinge, som har vist et exceptionelt højt niveau. Dommerne har ikke haft et nemt job, når de skulle finde danmarksmestrene. De små detaljer gjorde ofte forskellen i mange af konkurrencerne, siger Jesper Juul Sørensen, formand for Skills Denmark, der har stået for arrangementet.

En af de unge, der nu kan kalde sig Danmarks bedste på sit felt, er tømrerlærling Thorbjørn Paw Stryger. Han følte sig ikke sikker på sejren, før dommerne havde voteret færdig, og han fik overrakt trofæet af undervisningsminister, Christine Antorini.

- Jeg vidste, at jeg lå meget tæt med en af de andre finalister, så at jeg har vundet, begynder først stille og roligt at gå op for mig her i timerne efter. Det har været spændende at være med i konkurrencen, for trækonstruktionen, vi skulle lave, har givet masser af udfordringer undervejs, siger den stolte tømrerlærling, som for tiden er i praktik hos GFK Huse Aps i Sakskøbing på Lolland.

Afdelingschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl, glæder sig over, at DM i Skills sætter stor fokus på håndværksfagene, og hun tror på, at de tusindvis af folkeskoleelever og forældre, der også besøgte arrangementet, har fået smag på mere.

- DM i Skills er med til, at flere af de unge og deres forældre får øjnene op for de mange spændende uddannelser, der findes på erhvervsskolerne. Og dagene har vist, at der er så meget kvalitet hos eleverne på erhvervsuddannelserne. Det lover godt for fremtidens Danmark, siger Louise Pihl.

Se alle vinderne her

Kontakt
Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark, telefon 21 66 50 20
Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri, telefon 25 66 63 12
Per Bøjgaard Sørensen, journalist i Dansk Byggeri, telefon 40 12 98 75