Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Lejere har også glæde af BoligJob-ordningen

Det er ikke kun boligejere som er omfattet af BoligJob-ordningen. Lejere kan også få glæde af det årlige fradrag på 15.000 kroner, når udgifterne til håndværkernes løn skal betales

Regeringens genindførsel af BoligJob-ordningen kommer ikke kun boligejerne og andelshavere til gode, når det nye tag skal lægges eller badeværelset skal sættes i stand. Ordningen er nemlig indrettet således, at den også gælder udgifter til håndværkere for folk, der bor til leje.

- Rigtig mange lejere er ikke klar over, at de ligesom ejere og andelshavere kan gøre brug af BoligJob-ordningen. Men det er vigtigt at understrege, at man som lejer også mulighed for at trække en lang række håndværkerydelser fra i skat, siger Michael Riff Alexandersen, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri.

Med BoligJob-ordningen kan personer over 18 år få et årligt fradrag på 15.000 kr. inkl. moms for udgifter til løn i forbindelse med vedligeholdelse af boligen, eller når man flytter fra den. Kravet er dog, at man stadig har adresse der, når arbejdet udføres.

- Fx er man som lejer ofte forpligtet til at aflevere sin bolig eller lejlighed i samme stand, som man modtog den i. I den forbindelse kan man med fordel gøre brug af fradraget til udgifterne til håndværkerløn, når gulvet skal slibes eller væggene males. Og det er også muligt at få fradrag for udgifter, som trækkes fra ens depositum, siger Michael Riff Alexandersen, der tilføjer, at det dog ikke er muligt at få fradrag for udgifter, som betales over huslejen eller via vedligeholdelseskontoen.

BoligJob-ordningen er indført med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2015 og vil efter 2015 gradvist blive ændret i en mere grøn retning, så den i højere grad tilgodeser energiforbedringstiltag i boligen som fx isolering eller udskiftning af vinduer. Samtidig forventes det, at fradraget øges fra 15.000 kroner til 18.000 kroner pr. voksen i husstanden.


Kontakt
Erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Michael Riff Alexandersen, telefon 30 36 01 59
Pressemedarbejder i Dansk Byggeri, Christian Ditlev Lund, telefon 72 16 02 38