Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Mange konkurser i marts måned

Efter nogle måneder med positive tal fra konkursfronten banker marts måneds 64 konkurser os tilbage til en mere negativ boldgade. Det er dog ikke noget, der skal få os til at frygte fremtiden, da antallet af konkurser varierer meget fra måned til måned

I marts måned var der 64 konkurser i bygge- og anlægsbranchen, og dermed er antallet af konkurser i branchen i årets første kvartal oppe på 141. Til sammenligning var der sidste år 121 konkurser i første kvartal.

- Med 64 konkurser i marts måned i bygge- og anlægsbranchen rykkes der ved det positive billede, som vi ellers har set de seneste måneder. Fra at have ligget under sidste års niveau er der nu en stigning på 17 procent i årets første kvartal i forhold til samme periode sidste år, siger Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

- Selvom mange virksomheder knækkede nakken i marts måned, så skal man dog huske på, at antallet af konkurser varierer meget fra måned til måned. Men når det er sagt, så vidner det også om, at 2015 igen bliver et hårdt år for bygge- og anlægsbranchen, hvor vi i Dansk Byggeri forventer en nedgang i både aktiviteten og beskæftigelsen. Det vil utvivlsomt lægge pres på mange virksomheder, siger Andreas Fernstrøm og fortsætter:

- Samlet set forventer vi små 500 konkurser i 2015, hvilket er en anelse færre end i 2014. Selvom aktiviteten falder i branchen, forventer vi et lille konkursfald, da virksomhederne har skåret overflødigt fedt væk og er blevet skarpere og mere kritiske i deres tilbudsgivning. Virksomhederne fremstår derfor i bedre form end tidligere i krisen.

Kontakt
Chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri, telefon 21 26 66 34
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, 40 29 92 32