Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

MobilePay giver smil hos håndværkeren

Farvel til rykkere, inkasso og administrationsbøvl. Goddag til hurtig afregning på stedet. Betaling via smartphonen er vejen frem for håndværkere, der ønsker at bruge mindre tid på papirarbejdet og mere tid ude hos kunden

Håndværkerne oplever det dagligt: Garagen er bygget færdigt, man siger farvel til kunden med et smil – og så venter bøvlet. En glemsom kunde har ikke betalt regningen, og rykkeren må sendes afsted, måske endda flere gange. Det koster tid og penge. Sådanne oplevelser kan app’en MobilePay Business spare både håndværkeren og kunden for.

Med MobilePay Business taster kunden telefonnummer og beløbsstørrelse ind. Sekunder efter høres en pling-lyd, og så er overførslen ordnet. Projektchef i Dansk Byggeri, Jørn Jensen, er ikke i tvivl om, at betaling via smartphone giver store fordele for den enkelte virksomhed.

- Jeg taler ofte med virksomheder, der har penge ”ude at svømme” hos kunden. Virksomhederne bruger lange eftermiddage på inkasso og administrationsbøvl. Det koster likviditet og godt humør. Via eksempelvis MobilePay Business kan håndværkeren få afviklet betalingen, inden de går fra kunden. Virksomheden slipper for at lege bank, og fokus kan rettes mod kerneopgaven; det gode håndværk ude hos kunden, siger han.

Flere og flere virksomheder hopper på den elektroniske betalingsvogn, oplyser Jørn Jensen. Men han håber, at udviklingen kommer endnu mere op i tempo.

- Hvis de små- og mellemstore virksomheder landet over tager løsningen til sig, står vi med en mere produktiv branche. Det er endda pærenemt at oprette den mobile betalingskonto. Så vi taler om en lille løsning med stor effekt, siger Jørn Jensen.

Både virksomheder og kunder kan opleve MobilePay Business på ”Dansk Byggeri Messe 2015”. Her står Danske Bank klar ved en stand for at fremvise den lille håndholdte løsning.


Kontakt
Projektchef Jørn Jensen, Dansk Byggeri, telefon 40 13 22 03
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32