Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nu skal morgendagens sande håndværksmestre findes

DM i Skills: Den kommende generation af landets dygtigste håndværkere mødes i denne uge i København med elever fra andre erhvervsuddannelser for at konkurrere om at blive Danmarks bedste i sit fag

07-01-2015

Når de unge på erhvervsskolerne afslutter deres uddannelse, skal de ud og arbejde for mester i en virksomhed. Men nogle af de nyuddannede unge kommer selv ud som mester. Danmarksmester. De dygtigste elever fra alle egne i landet skal nemlig fra torsdag d. 8. januar og tre dage frem i København kæmpe om Danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelserne – DM i Skills.

Fremtidige tømrere, murere, brolæggere samt elever fra 33 andre fag skal på det største uddannelsesevent nogensinde præstere deres ypperste for at blive den allerbedste på deres område.

- De 300 elever, der dyster i Bella Centret til det femte DM i Skills, har været igennem et langt udskilningsløb for at komme helt til finaledagene. Skolemesterskaber og regionsmesterskaber er gået forud, så de unge, der tropper op med sav og tommestok i hånden, er i forvejen de bedste af de bedste, siger Jesper Juul Sørensen, formand for organisationen SkillsDenmark, der afholder mesterskaberne.

Som noget nyt i år, har arrangørerne inviteret udenlandske håndværkselever, som hører til i verdenseliten.

- De skal inspirere vores danske unge til at blive endnu dygtigere, så de kan måle sig med de allerbedste uden for landets grænser. Forhåbentlig får vi så flere unge, der kan følge op på det flotte europamesterskab, to danske struktørlærlinge vandt sidste år, siger afdelingschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl og fortsætter:

- Danmark vil i fremtiden komme til at mangle faglært arbejdskraft, så DM i Skills er en glimrende mulighed for håndværksfagene at vise, hvad de kan tilbyde de unge, så flere vælger at gå håndværksvejen.

De kommende danmarksmestre får brug for al den inspiration og opbakning, de kan suge til sig fra deres danske og udenlandske kolleger samt de forventede 50.000 besøgende i Bella Centret. For i august drager vinderne til WorldSkills i Sao Paulo i Brasilien, hvor verdens bedste håndværkselever skal findes.

Der er gratis adgang for alle til arrangementet i Bella Centret.

Læs mere om DM i Skills her

Kontaktinformation
Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark, telefon 21 66 50 20
Louise Pihl, afdelingsleder i Dansk Byggeri, telefon 25 66 63 12
Per Bøjgaard Sørensen, journalist i Dansk Byggeri, telefon 40 12 98 75