Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Over en halv million brugte sidste år håndværkerfradraget

Nye tal fra Skatteministeriet viser, at næsten 593.000 danskere sidste år brugte BoligJob-ordningen. Det svarer til hver niende dansker

15.06.15

Næsten 593.000 danskere brugte sidste år håndværkerfradraget til at trække arbejdsudgifterne til håndværksarbejde, rengøring eller børnepasning fra i skat. Det viser nye tal fra Skatteministeriet. Det svarer til, at hver niende skattepligtige dansker sidste år brugte ordningen, viser en beregning fra Dansk Byggeri på baggrund af tallene fra Skatteministeriet.

- Og der vil stadig være en del, som endnu ikke har indberettet deres fradrag på selvangivelsen, så tallet vil stige. Man kan med rette sige, at ordningen nåede at blive populær blandt danskerne, siger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Michael Riff Alexandersen.

Danskerne har mest brugt ordningen til at få håndværkerhjælp til at renovere og vedligeholde boligen. Hele 91 procent af fradragene blev nemlig brugt til det formål.

- Faktisk har en tredjedel af håndværksarbejdet været grønne tiltag, som er med til at spare på energien, som fx at hulmursisolere eller indsætte nye vinduer og døre, uddyber Michael Riff Alexandersen.

4,5 procent er blevet brugt til rengøring, 4,4 procent til havearbejde, og 0,1 procent til børnepasning.

Muligheden for at trække 15.000 kroner af arbejdslønnen til håndværks- eller servicearbejde fra i skat blev indført i 2012 og stoppede ved årsskiftet.

- Udover, at ordningen har været en hjælpende hånd til fx børnefamilier og ældre, så har den også været med til at gøre sort arbejde hvidt, fordi fradraget gjorde det mindre attraktivt at få lavet opgaverne uden regning. Bare det at 593.000 brugte ordningen sidste år er med til at understrege, at det på mange måder har været en god ordning, som vil være fornuftig at genindføre, siger Michael Riff Alexandersen.

Se plakaten rundt om BoligJob-ordningen her

Se Skatteministeriets fakta-ark om BoligJob-ordningen her

Kontaktinformation:
Erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Michael R. Alexandersen, tlf.: 30360159
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, tlf.: 30360265