Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Reformsporet fører i den rigtige retning

Dansk Byggeri fremhæver statsministerens meget klare garanti af en fortsættelse af reformsporet. Der skal skabes et nyt mind-set, hvor kontanthjælp er en kortvarigt ydelse for ikke-forsikrede i overgangen til arbejde eller uddannelse, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri

Lavere skat på arbejde, flere private job og færre på offentlig forsørgelse. Det er opskriften på et rigere Danmark, og det var den linje, som statsministeren anlagde i åbningstalen. Og statsminister Lars Løkke Rasmussen varslede videre en fortsat fast kurs i forhold til bestræbelserne på at flytte de mange på passiv forsørgelse tættere på arbejdsmarkedet.

- Det er godt at få slået fast og gjort klart, at vi som samfund er nødt til at bevæge os væk fra en meget usund bistandskultur med alt for mange parkeret uden for arbejdsmarkedet, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen i en kommentar til åbningstalen.   

Der er i dag brug for et større arbejdsudbud, og det skal ifølge Lars Storr-Hansen blandt andet ske ved at få bragt de mere end 150.000 på kontanthjælp tættere på arbejdsmarkedet eller ind på kompetencegivende uddannelser. Hertil kommer det videre arbejde med dagpengeområdet.

- Vi har heldigvis gennem længere tid bevæget os i reformsporet, og det skal føre til, at Danmark bliver et rigere samfund, hvor alle har mulighed for at bidrage. Vi venter stadig på dagpengekommissionens rapport og har netop set regeringens udspil til jobreform1, hvor kontanthjælpen justeres. Men sporet er lagt og skal følges, siger Lars Storr-Hansen og fortsætter:

- Der er således gode takter i regeringens kontanthjælpsudspil. Det er fornuftigt at indføre et loft over kontanthjælpen, så især par på kontanthjælp får et incitament til at komme i job. Men regeringens udspil løser ikke den kæmpe udfordring, at rigtig mange kontanthjælpsmodtagere reelt ikke er til rådighed for arbejdsmarkedet, samt at rigtig mange kontanthjælpsmodtagere er alt for lang tid i systemet. Vi skal væk fra, at kontanthjælp er en ydelse folk hænger fast på, siger Lars Storr-Hansen og peger på endnu et hul som regeringen ikke bør være tilfredse med at stå model til:

- Det må betegnes som helt uforståeligt, at regeringen fastholder, at de unge, der ikke er uddannelsesparate, fortsat skal have en højere ydelse end de unge, der er uddannelsesparate, og dermed opretholder et økonomisk incitament til, at disse unge forbliver ”svage”.

Kontakt
Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, telefon 41 19 33 04
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32