Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Så er første trin mod ny BoligJob taget

Dansk Byggeri har ønsket, at også private lejeboliger omfattes af BoligJob-ordningen. Det er blevet en realitet, og private udlejere kan nu søge midler til energirenovering og klimatilpasning af deres ejendomme for indeværende år. Dansk Byggeri havde dog gerne set, at også andelsboliger var kommet med i aftalen

Med en usædvanlig kort frist kan private udlejere nå at få midler til energirenovering og klimatilpasning af deres ejendomme. Den 23. november er der frist for at få del i de 27 mio. kr., der er afsat i 2015 til formålet.

- Det er regeringens aftale med DF, Alternativet, SF og de konservative om en videreførelse af BoligJob-ordningen, som udviklings-, integrations- og boligminister Inger Støjberg nu affyrer første trin af, nemlig de private udlejeres adgang til støtte til energi- og klimaformål. Det glæder vi os over, og vi ser nu frem mod en afklaring af indholdet af de grønne elementer i den fremtidige BoligJob-ordning for de private boliger, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Den del af BoligJob-aftalen, som omfatter private udlejningsboliger, kan søges af udlejere af ejendomme med mindst 12 beboelseslejemål. Tilskuddet udgør 20 % af udgifterne til arbejderne, dog maksimalt 30.000 kr. pr. bolig og maksimalt 1,5 mio. kr. pr. ejendom. Udlejeren kan søge del i midlerne, når der er positive tilkendegivelser fra et flertal af beboerne. Der kan fremover som noget nyt også ydes tilskud til rådgivning vedrørende tekniske, juridiske, organisatoriske og økonomiske forhold.

I Dansk Byggeri kan man dog ikke skjule en skuffelse over, at andelsboligerne ikke er kommet med i aftalen.

- Det er bare ærgerligt og svært at forstå logikken i, at ikke også andelsboliger er blevet berettiget til tilskud. De burde have været en del af aftalen, og det bør være et mål at få andelsboliger med i fremtidige aftaler, siger Michael H. Nielsen, der afslutningsvis tilføjer:

- BoligJob-ordningen er blevet det lille lys i mørket, som stadig giver forhåbninger om, at regeringen har ambitioner for en indsats i forhold til at energieffektivisere vores boliger. I år er der for private udlejningsejendomme afsat beskedne 27 mio. kr., og der vil i de følgende to år blive afsat 50 mio. kr. pr. år, og det rejser naturligvis spørgsmålet om, hvor langt så beskedne beløb rækker, slutter Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.


Kontakt
Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, telefon 20 28 52 64
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32