Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Skatteministeriet blåstempler BoligJob-ordningen

BoligJob-ordningen har samme effekt som beskæftigelsesfradraget

Af administrerende direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri

05-05-2015

Skatteministeriet har beregnet, at BoligJob-ordningen øger den strukturelle beskæftigelse med 1.000 jobs. Det vil sige, at gøres den nuværende ordning permanent, som i Sverige, så vil der være tusind personer, der varigt vil få beskæftigelse.

Det vil sige, at ordningen har samme effekt på beskæftigelsen og dermed vores velstandsudvikling, som hvis man bruger pengene på beskæftigelsesfradraget.

Det er interessant, for beskæftigelsesfradraget er i høj kurs i det politiske system, og det findes stort set i samtlige økonomiske planer.

Dansk Byggeri mener godt nok, at de beskæftigelsesmæssige virkninger af BoligJob-ordningen er noget større end Skatteministeriet, men det skal ikke skille os ad. At få det meget kritiske embedsværks ord for, at effekten kvantitativt er den samme, som et beskæftigelsesfradrag er fint.

At BoligJob-ordningen dertil har en række positive effekter som at gøre sort arbejde hvidt, at skabe uddannelsespladser til mange unge mennesker og at skabe en afbalanceret udvikling i Danmark med mange lokale jobs, det er bare flødeskum på kagen.

Så kære Skatteministerium - af hjertet tak.