Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Spirende opsving 2015 – et katalog for vækst

Byggeriet er fortsat i krise. Dansk Byggeri forventer faldende beskæftigelse i 2015, og der er derfor rigtig god grund til at skubbe på vækstinitiativer lidt endnu, mener Dansk Byggeri, der derfor præsenterer et vækstkatalog

Dansk Byggeri har netop udsendt et katalog med 16 forslag til initiativer, der kan iværksættes her og nu, og som kan skubbe lidt yderligere til økonomien.

- Det er sådan, at byggeriet ofte mærker krisen som de første, når der kommer usikkerhed om fremtiden hos såvel virksomheder som private. Og byggeriet mærker som de sidste, når der igen kommer gang i økonomien, fordi det varer et stykke tid før overskydende kapacitet er udnyttet og efterspørgsel efter nyt byggeri kommer tilbage, fortæller adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Lars Storr-Hansen peger således på, at der også i 2015 er udsigt til vigende aktivitet i byggeriet, og i Dansk Byggeri er det forventningen, at vi skal frem til 2016 før der igen er udsigt til stigende beskæftigelse.

- Vi har derfor lavet et katalog ”Spirende opsving 2015”, for at tage statsministeren på ordet, idet  Helle Thorning-Schmidt i sin nytårstale annoncerede, at regeringen vil fremlægge endnu en række vækstinitiativer. Det er baggrunden, og Dansk Byggeri vil gerne hjælpe til og præsenterer derfor nu en buket af forslag, siger Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri lægger vægt på, at forslagene er konkrete og mulige at iværksætte hurtigt. Nogle af forslagene vil virke umiddelbart, andre på̊ længere sigt, nogle koster staten penge, andre er helt eller næsten gratis.

- Det er ikke muligt at beregne den umiddelbare beskæftigelseseffekt for alle forslag, men de vil alle enten skabe beskæftigelse direkte eller forbedre erhvervsvilkårene og øge effektiviteten og således bidrage til vækst og beskæftigelse. En del af forslagene vil kunne have effekt allerede i 2015, hvis de vedtages i første kvartal.

Samlet vurderer Dansk Byggeri, at forslagene vil øge beskæftigelsen med ca. 7.800 i 2015 og ca. 9.700 i 2016. Hertil kommer også̊ øget beskæftigelse i 2017 og 2018 som følge af nogle af projekternes varighed. Endelig vil flere af forslagene forbedre strukturen og effektiviteten i både den offentlige og private sektor varigt.

Kontakt
Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, telefon 41 19 33 04
Erhvervspolitisk chef Torben Liborius, Dansk Byggeri telefon 23 32 34 95
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32