Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Status quo i forbrugerforventningerne

Der er efterhånden overensstemmelse mellem de ”bløde” nøgletal som forbrugerforventningerne og de mere ”hårde” økonomiske nøgletal. Der er optimisme, men ikke jubel-optimisme. Dansk Byggeri forventer bedring på renoveringsmarkedet på grund af flere bolighandler og den genindførte BoligJob-ordning

Den sammensatte forbrugertillidsindikator dykkede i august en smule til et nettotal på +9,2. Det er tredje måned i træk med status quo på et lavere niveau end i foråret, hvor indikatoren befandt sig på den store klinge med nettotal mellem +13 og +14, som ikke er set bedre siden 2006.

- Forbrugernes bedømmelse både af samfundsøkonomi og egen økonomiske situation er grundlæggende positiv. Sommerens internationale uro om Grækenland har ikke for alvor forplantet sig i større pessimisme. Til gengæld er der i den senere tid sket en indsnævring af forskellen mellem de ”bløde” og ”hårde” økonomiske nøgletal, hvilket også svarer bedre til den historiske trend, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Set med byggebriller kan man endnu ikke se den store forbedring i forbrugerforventningerne. Således var der i sommer stadig en overvægt af forbrugere, der vurderer, at det ikke er fordelagtigt at anskaffe sig større forbrugsgoder, herunder renoveringsopgaver – men her forudser Dansk Byggeri en forbedring henover efteråret:

- Boligmarkedet er kommet op i fart. Antallet af bolighandler er foreløbig i 2015 steget med tocifrede vækstrater, og da det typisk er omkring ejerskifter, at boligen renoveres, så lover det godt for den kommende tids renoveringsmarked. Hertil kommer, at netop dette marked - ikke mindst i yderområderne - året ud også får god assistance fra den tilbagevendte BoligJob-ordning. På den baggrund ventes den byggerelevante del af forbrugerforventningerne at tage et nøk opad til efteråret, siger Bo Sandberg.


Kontakt

Cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, telefon 28 50 38 19
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32