Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Trist signal fra klima- og energiministeren

Dansk Byggeri kalder det trist og udsigtsløst, at den erfarne klima- og energiminister vælger at sætte et så uambitiøst mål for arbejdet med klima- og energipolitikken, som tilfældet er

Klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt har meldt ud, at han som minister vil skære toppen af de danske klima- og energiambitioner. Han vil således reducere CO2-målene i 2020 fra 40 % til 37 %.

- Vi må konstatere, at den nye minister med ansvaret for den danske klima- og energipolitik går imod strømmen internationalt og nationalt. Det skuffer fælt de kræfter, som har troet på en dansk vilje til at gå forrest og tegne visionerne. Det vil skade ikke mindst det erhvervsliv, som fortsat har ambitioner om at udvikle dansk klima- og energiteknologi. Her er medspil fra de danske politikere af største betydning, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Dansk Byggeri understreger, at klima- og energiområdet har givet Danmark internationale styrkepositioner, når det gælder innovation og udvikling af produkter og løsninger til den grønne omstilling.

- Det er vanskeligt at se ministerens udspil som andet end en markør for et opgør med den klima- og energipolitik, som der har været konsensus om. Et opgør, som rækker tilbage til såvel Fogh som Thorning, der har bidraget til mere end 10 års arbejde med at positionere den danske politik i praksis herhjemme, men også som eksempel for omverdenen, siger Michael H. Nielsen og slutter:

- Det er et trist signal forud for COP21-forhandlingerne i Paris, hvor ambitionen er at sikre en bred aftale, som forpligter rigtig mange lande inden for klimaområdet.


Kontakt
Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, telefon 20 28 52 64
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32