Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ulovlig brug af Maskinkontrol logo udløser bøde på 20.000 kr

Maskinkontrolordningen og Dansk Byggeri passer godt på sine logoer. Det har blandt andet ført til en bøde på 20.000 kroner til en virksomhed, som ulovligt har benyttet sig af Maskinkontrol-logoet.

Det er ulovligt at reklamere med, at man er med i ordninger, som man rent faktisk ikke er medlem af, og det kan give bøder. Dansk Byggeri er meget opmærksom på, at organisationens og dens sektioners logoer og mærkninger bliver brugt rigtigt, og det har en servicevirksomhed fået at mærke med politianmeldelse og bøde.

Virksomheden, der tilbyder service af entreprenørmaskiner, har fået en bøde på 20.000 kroner for at reklamere med at være medlem af Maskinkontrol-ordningen. Ordningen kvalitetssikrer de årseftersyn som de deltagende værksteder udfører på entreprenørmaskiner.

- Det er vigtigt, at vi værner om vores mærker og logoer. Hvis man prøver at snyde sig til flere kunder ved at bruge vores mærker uden retten til det, så bliver man politianmeldt, siger Robert Pajor, konsulent for Materielsektionen under Dansk Byggeri, og fortsætter:

- Maskinkontrol har et uafhængigt kontrolorgan, FORCE Technology, som løbende foretager stikprøver og er i tæt dialog med de godkendte værksteder for at sikre kvaliteten at de udførte årseftersyn. Derfor kan vi ikke have virksomheder, der udvander ordningen ved måske at levere en service, der ikke lever op til standarden, fordi de ikke bliver kontrolleret.

Det var Dansk Byggeri, der anmeldte sagen til politiet, der altså endte med en bøde på 20.000 kroner for at vildlede kunderne.

Kontaktinformation:
Konsulent i Dansk Byggeri Robert Pajor, telefon 30 36 02 66
Journalist i Dansk Byggeri Mikkel Guldbjerg Jensen, telefon 40 12 98 75