Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Vækst skabes tit fra skrivebordet

God ledelse i bygge- og anlægsbranchen sker ikke nødvendigvis på selve byggepladsen. Der er stor gevinst at hente, hvis lederen af en virksomhed bevæger sig væk fra byggepladsen for i stedet at koncentrere sig om at styre virksomheden i den rigtige retning fra kontorstolen

Ledelsesformen har direkte effekt på bundlinjen. Sådan lyder det fra Jørn Jensen, der er projektchef i afdelingen ”Kursus & Udvikling” i Dansk Byggeri. Han har set, at succeshistorierne ofte har ét fællestræk:

- Vi ser ofte, at ”god ledelse” er et resultat af ledere, som ikke længere selv udfører opgaverne men i stedet fokuserer på at lede virksomheden i den rigtige retning. Væksten sikres ofte bedst fra skrivebordet, når man ikke selv er en nøgleperson i dagligdagens driftsopgaver, siger Jørn Jensen.

Jørn Jensen erkender, at det kan være svært for mindre virksomheder netop at flytte en medarbejder fra byggepladsen til skrivebordet.

– Man løber en risiko, især som mindre virksomhed, når man går fra at udføre opgaver til at planlægge opgaver eller strategier. Lige nu og her vil det ikke bidrage på bundlinjen. Men der er oftest store gevinster at hente på lang sigt.

Svævende leder gav over 70 ansatte

Michael Lund, som er adm. direktør hos Lund & Staun A/S, har selv oplevet, hvordan ledelse er nøglen til vækst. Han tog for nogle år siden på uddannelse for ejere og ledere hos Dansk Byggeri.

-Først gik vi fra at være få ansatte til at være over 20. Nu er vi 70 ansatte. Så jeg skulle lige pludselig til at være leder og havde ikke tid til at indgå i arbejdsskemaerne mere. Det var svært for mig at gå fra at deltage i det praktiske arbejde til at være en svævende leder på alle opgaver.

For Michael Lund har det været afgørende for virksomhedens succes, at der har været prioriteret medarbejdere kun til udvikling og ledelse af virksomheden.

- Vi ville ikke være, hvor vi er i dag, hvis vi selv havde indgået i arbejdsplanerne. Selv i dag skal jeg huske mig selv på min primære opgave. Jeg er nødt til at blive i lederrollen, for det er der, jeg giver bedst værdi for virksomhedens fremtid, siger Michael Lund.

En af Dansk Byggeris mest populære uddannelser er Byggeriets Lederuddannelse. Dansk Byggeri starter løbende nye hold op. Den to-årige uddannelse afholdes både i Øst- og Vestdanmark.


Kontakt
Projektchef Jørn Jensen, Dansk Byggeri, telefon 40 13 22 03
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32