Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

12,6 nye lønmodtagerjob i byggeriet hver eneste dag

Med 42 måneders ubrudt jobvækst, fastholder det private arbejdsmarked rollen som økono-misk lokomotiv i det efterhånden lidt mere solide danske opsving. Byggeriet er blandt de største jobskabere med 16.000 nye job siden 2013

Ifølge Danmarks Statistik, kom der 450 flere lønmodtagere i job i bygge og anlæg i september, når der korrigeres for sæsonudsving. Foreløbig er der skabt 4.600 nye bygge- og an-lægsjob i de første tre kvartaler af 2016. Dermed kan jobskabelsen i 2016 snildt matche de ca. 5.600, der blev skabt i hele 2015 og de ca. 4.300, der opstod i 2014.

 

- Der har været så god gang i byggekraner og entreprenørmaskiner de seneste 3½ år, at der i snit skabes 12,6 nye job i byggeriet hver eneste dag året rundt, 365 dage om året, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, der står bag beregningen.

 

- Når kurven peger så stejlt opad, som den gør i øjeblikket, er det uundgåeligt, at der opstår udfordringer med rekruttering af kvalificeret arbejdskraft. Men det er nu engang en mere po-sitiv problemstilling end at mangle arbejdsopgaver, siger Bo Sandberg og tilføjer:

 

- Når det er sagt, er det netop i opgangstider, der skal vises rettidig omhu ved at finjustere bl.a. strukturerne på arbejdsmarkedet. Set i det lys er det positivt, hvis den forestående rege-ringsomdannelse kan bringe dansk politik ud af dødvandet og sætte reformtoget tilbage på skinner, efter at det har været rangeret ud på topskattediskussionens blinde sidespor.

Kontakt

Cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, telefon 28 50 38 19

Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32