Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Allerede nu flere konkurser end i hele 2015

For rigtig mange bygge- og anlægsvirksomheder har 2016 indtil videre været et forfærdeligt år. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 60 konkurser i branchen i september måned, og der har dermed været 651 konkurser indtil videre i år - flere end i hele 2015

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 60 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i september måned. Tre fjerdedele henne i året har der således været flere konkurser end i hele 2015, hvor der i alt var 607 konkurser i branchen.

 

- De nyeste konkurstal fra Danmarks Statistik viser, at selvom der er fremgang i branchen, skal vi også have øje for, at det ikke går lige godt for alle. Vi kan således konstatere, at vi allerede efter ni måneder har set flere konkurser i bygge- og anlægsbranchen, end vi så i hele 2015. I år er dermed et hårdt år, men vi har en forventning om, at det også på denne front bliver lysere til næste år, siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri. Han fortsætter:

 

- I foråret satte SKAT gang i en proces med at inddrive gammel gæld. Det har krævet mange konkurser i branchen, men i takt med at oprydningen har været i gang i noget tid, forventer vi, at antallet af konkurser begynder at løje lidt af. 

 

- Den seneste konjunkturanalyse fra Dansk Byggeri viser samtidig, at branchen kan forvente fremgang i 2017. På den baggrund vurderer vi, at antallet af konkurser i 2017 vil blive lavere end i 2016, slutter Andreas Fernstrøm.

 

Kontaktinformation
Analysechef Andreas Fernstrøm i Dansk Byggeri, afe@danskbyggeri.dk, tlf. 21 26 66 34
Pressechef Mogens Hjelm i Dansk Byggeri, moh@danskbyggeri.dk, tlf. 40 29 92 32