Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Antallet af konkurser stiger markant

Med de 82 konkurser i februar måned fortsætter det skræmmende antal konkurser i bygge- og anlægsbranchen. I de seneste seks måneder har der været 412 konkurser, mens der i den tilsvarende periode for et år siden var 287 konkurser

 

Der har været 44 procent flere konkurser de seneste seks måneder.

 

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 82 konkurser i februar måned. Det bringer antallet af konkurser i de seneste seks måneder op på 412. Til sammenligning var der ét år tidligere 287 konkurser i samme periode.

 

- I februar måned ser vi desværre, at den grimme udvikling i konkurserne i bygge- og anlægsbranchen fortsætter. Vi har nu i det seneste halve år registreret ca. 44 procent flere konkurser end for et år siden – og det er en trist og uventet udvikling, siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri.

 

- Vi ved, at der har været nogle forsinkelser hos Erhvervsstyrelsen, og nogle konkurser derfor er blevet registreret for sent. Det ændrer ikke ved, at vi gennem den seneste periode har set en markant stigning i antallet af konkurser i branchen, siger Andreas Fernstrøm og tilføjer:

 

- Det er svært at forklare de mange konkurser, når man sidder i sin osteklokke i de store byer, hvor der er stigende boligpriser og en del byggeaktivitet, men det er netop pointen. Der er opgaver at komme efter i nogle dele af landet, og så er der andre områder, hvor virksomhederne i højere grad kæmper om opgaverne fra hus til hus – og her er der altså mange, som må lade livet.

 

Kontakt

Analysechef Andreas Fernstrøm, afe@danskbyggeri.dk, telefon 21 26 66 34

Pressechef Mogens Hjelm, moh@danskbyggeri.dk, telefon 40 29 92 32