Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Arbejdsmiljø er både praksis og politik

Virksomhederne i Dansk Byggeri står bag en ny arbejdsmiljøpolitik, der både sætter politisk retning og giver redskaber til hverdagens udfordringer ude på byggepladserne. Den nye arbejdsmiljøpolitik kommer også med en opfordring til Arbejdstilsynet

Det skal være måden sikkerheden på byggepladsen håndteres på og ikke antallet af lister, der skal krydses af på, der bør afgøre, om arbejdsmiljøet er i top. Det er et af hovedpunkterne i Dansk Byggeris nye arbejdsmiljøpolitik.

- Arbejdsprocesserne i byggeriet er ikke noget, som man kan putte ind under en generel regel om, at sådan er det altid. Ingen byggerier er ens, og processerne starter på mange måder forfra, hver gang der startes op på en ny byggeplads. Derfor ønsker vi fremadrettet en dialog med Arbejdstilsynet om, at det er nødvendigt, at der under tilsyn i højere grad bliver set på de faktiske arbejdsprocesser, i stedet for generelle anbefalinger og grænser, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen.

Dansk Byggeri ønsker med den nye arbejdsmiljøpolitik også at Arbejdstilsynet i højere grad går ind og laver en objektiv vurdering af, hvornår en overtrædelse af reglerne er arbejdsgiverens ansvar, og hvornår det er medarbejderen selv, der bærer ansvaret.

- Langt de fleste medarbejdere på en byggeplads er gode til at overholde sikkerhedsreglerne, men der er også nogen, som gør noget andet end det, som de er blevet instrueret i. Det er frustrerende for den virksomhed, som derfor modtager en stor bøde eller endnu værre får en arbejdsulykke. Netop det ønsker vi, at der bliver sat mere fokus på, når Arbejdstilsynet kommer på besøg ude hos virksomhederne. Ansvaret skal ikke automatisk placeres hos arbejdsgiveren, kun når det er berettiget, siger Mette Møller Nielsen.

Se Dansk Byggeris nye arbejdsmiljøpolitik her
Kontaktinformation
Arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen, telefon 22 45 47 72
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, 30 36 02 65